Julien Van den Brande wint eerste UCI-koers met Internationale Wielertrofee

woensdag 26 juni 2019 om 20:24
Julien Van den Brande wint eerste UCI-koers met Internationale Wielertrofee

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Julien Van den Brande heeft de Internationale Wielertrofee (1.2) gewonnen. In start- en finishplaats Oetingen was de Belg van Tarteletto-Isorex de snelste in de sprint van een kopgroep met acht renners. Kenneth Van Rooy eindigde op de tweede plaats, Thimo Willems werd derde.

Voor Van den Brande is het zijn eerste zege in een UCI-koers. Vorige herfst werd de komst van de Belg naar Tarteletto-Isorex aangekondigd door teammanager Peter Bauwens, nadat de renner de pannen van het dak reed in met name de kermiskoersen.

Er was eerst sprake van een overstap naar een niet nader genoemd ProContinentaal team. “Die deal sprong op het laatste moment af, dus ben ik opgelucht dat ik alsnog de kans krijg om mij als profrenner te bewijzen”, vertelde Van den Brande eerder aan WielerFlits.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Dolfy 26 juni 2019 om 20:51

Ik dacht echt dat Michiel Stockman er met de zege vandoor zou gaan. Zo’n sterke solo, weggesprongen met nog 10 en halve kilometer. Pakte 40sec maar wat een lastig slot nog aan deze koers waardoor hij toch werd ingelopen. Mede dankzij een ijverige Cleppe. Was leuk om het samen met de andere koers te kijken. Goede livestream, met uitstekende beelden en regie. Wel geen commentator erbij. Ook jammer dat de koersen bij gelijktijdig eindigde… … :)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.