Julien Vermote baalt van uitblijven plek in Tourselectie

woensdag 3 juli 2019 om 09:44
Julien Vermote baalt van uitblijven plek in Tourselectie

Na het bekendmaken van de Tourselectie van Dimension Data ging de meeste aandacht uit naar de absentie van Mark Cavendish. Maar ook ploeggenoot Julien Vermote behoort tot de renners die dit jaar de Tour vanaf de zijlijn zal moeten volgen. De West-Vlaming baalt. “Ik heb in mei voor niks drie weken getraind op de Sierra Nevada,” vertelt een ontgoochelde Vermote aan Het Nieuwsblad.

Op de vraag of het uitblijven van een uitnodiging verband houdt met het passeren van Cavendish, moet Vermote het antwoord schuldig blijven. “Dat weet ik niet, ik heb eigenlijk geen uitleg gekregen, maar het kan”, geeft hij aan. “Ik had er zo naar toegewerkt en ben zwaar ontgoocheld dat ik er niet bij ben. Zeker met de start in Brussel, dat is toch uniek. Ik heb in mei voor niks drie weken getraind op de Sierra Nevada,” aldus Vermote.

Vermote heeft bij Dimension Data een aflopend contract en geeft aan al contact gehad te hebben met andere ploegen. “Ik ga alles op een rijtje zetten, het globale plaatje bekijken en dan de beste beslissing nemen. Het missen van de Tour is uiteraard een domper, maar er zijn nog wel mooie koersen dit seizoen. De Ronde van Groot-Brittannië en de BinckBank Tour, bijvoorbeeld.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.