Julius Johansen wint waaierige openingsetappe Olympia’s Tour
foto: lex Whitehead/SWpix.com/BettiniPhoto
dinsdag 11 september 2018 om 15:05

Julius Johansen wint waaierige openingsetappe Olympia’s Tour

De openingsetappe van Olympia’s Tour is gewonnen door Julius Johansen. De 18-jarige Deen – regerend wereldkampioen bij de junioren – versloeg in een sprint-à-deux Ide Schelling. Het tweetal wist in de finale weg te rijden uit een elitegroepje, dat was ontstaan na een bijzonder waaierige etappe.

De openingsetappe van Olympia’s Tour begon – net als vorig jaar – in Assen. De 124,7 kilometer lange rit van en naar de Drentse hoofdstad was zo goed als vlak, waardoor we een eindsprint mochten verwachten op de openlucht wielerbaan van het Regionaal Wielercentrum Noord-Assen.

Wind zorgt voor waaiers 
Dit was echter buiten de fel blazende wind gerekend. Het parcours mocht dan biljartvlak zijn, door de aanwezige wind brak het peloton al vroeg in meerdere stukken. Na goed negentig kilometer koers waren er slechts 35 renners over in het eerste ‘peloton’.

Vanuit deze groep versnelden acht renners. Daan Hoole, Ide Schelling, Marten Kooistra, Sjoerd Bax, Niklas Märkl, Julius Johansen, Rasmus Bøgh Wallin en Jonas Castrique werkten goed samen, waardoor de voorsprong al snel opliep naar vijftig seconden.

Johansen verslaat Schelling in sprint-a-deux 
De winnaar moest met andere woorden vooraan worden gezocht, want de achtervolgende groep wist niet meer terug te keren. In de slotkilometers vielen er meerdere aanvalspogingen te noteren, maar uiteindelijk wisten Johansen en Schelling weg te rijden.

Onze landgenoot wist samen met de Deen uit de greep te blijven van de achtervolgers, waardoor we een sprint-a-deux kregen voor de overwinning. Het was Johansen die de spurt van ver aanging, en Schelling wist af te houden. Niet veel later won Max Kanter de sprint om de derde plaats.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
11 september 2018 21:40
Ik neem aan dat Kanter hier 'gewoon' voor het development team rijdt?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.