Julius van den Berg, Bryan Coquard, Bram Welten, UAE Emirates
foto: Sirotti
vrijdag 17 augustus 2018 om 20:00

Julius van den Berg, Bryan Coquard, Bram Welten, UAE Emirates

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over een teleurgestelde Julius van den Berg, de sleutelbeenbreuk van Bryan Coquard en de opgave van Bram Welten in de Arctic Race of Norway.

Van den Berg: “Teleurgesteld, ik was er zó dichtbij”

Julius van den Berg was één van de hoofdrolspelers in de vijfde etappe van de BinckBank Tour. De Nederlander van EF Education First-Drapac maakte deel uit de de kopgroep, die uit handen van het jagende peloton wist te blijven. In de sprint om het dagsucces moest hij het afleggen tegen Magnus Cort. “Ik wilde er een lange sprint van maken, maar uiteindelijk begon ik er vroeger aan dan de bedoeling was. Ik wilde op het wiel van Cort blijven en er dan uitkomen”, blikte Van den Berg terug.

De pas 21-jarige renner rijdt sinds 1 juli voor de ploeg van Jonathan Vaughters en deed zichzelf én de ploeg dus net geen prachtig welkomstgeschenk cadeau. “Ik moet toegeven dat het erg teleurstellend voelt nadat ik er zo dichtbij was. Ik weet dat ik niet veel kansen ga krijgen voor een overwinning als deze. Maar ik weet ook dat dit geen slechte start is bij de ploeg, dus daar moet ik blij mee zijn.”


Coquard breekt sleutelbeen bij val in Limousin

Bryan Coquard heeft bij een valpartij in de derde etappe van de Tour du Limousin een breuk in zijn linkerschouder opgelopen. Dat meldde zijn ploeg Vital Concept op haar social media. De Franse sprinter is vermoedelijk zo’n drie weken uit de roulatie en zou daardoor de Bretagne Classic-Ouest France moeten missen. Coquard zegevierde dit jaar al drie keer; in de eerste rit van de Ronde van Oman was hij de beste en ook won hij ritten in de Vierdaagse van Duinkerke en de Baloise Belgium Tour.


Welten geeft op in Arctic Race of Norway na harde val

Voor Bram Welten kwam er vandaag vroegtijdig einde aan de tweede rit van de Arctic Race of Norway. De 21-jarige sprinter van Fortuneo-Samsic moest uitwijken voor enkele renners die voor hem in de remmen knepen en kukelde hard in een greppel. “Ik had geluk vandaag, maar ik moest luisteren naar mijn lichaam. Ik hoop op een goed herstel en dan door naar de volgende koersen!”, schreef hij op Instagram.


Kristoff jaagt op nieuwe topklassering in Hamburg

Alexander Kristoff kan prima cijfers overleggen in de EuroEyes Cyclassics in Hamburg, die zondag wordt verreden. De Noor sprintte in 2014 naar de zege en eindigde bij zijn vorige vijf deelnames telkens in de top vijf. Op basis daarvan ligt een nieuwe topklassering voor de hand. “Ik heb hier veel goede resultaten neergezet en ik weet precies hoe ik deze koers moet aanvangen”, zegt Kristoff. “We hebben een sterke ploeg en hebben ons goed voorbereid; ik aas zeker op een nieuwe topklassering.”

UAE Emirates voor de flag-de EuroEyes Cyclassics Hamburg
flag-it Matteo Bono
flag-it Simone Consonni
flag-it Roberto Ferrari
flag-no Alexander Kristoff
flag-it Marco Marcato
flag-au Rory Sutherland
flag-it Oliviero Troia

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
17 augustus 2018 20:14
Tuurlijk, jammer om tweede te worden en net niet die mooie profzege te behalen. Maar bijna iedereen had de naam Cort Nielsen al op plaats één ingevuld voordat ze begonnen te sprinten. Die is als sprinter gewoon een maatje te groot. Geen schande. Prima gedaan.
17 augustus 2018 20:19
Tsja, 1% kans zou ik zeggen, wel superveel mazzel met die kopgroep, hoe vaak komt het in je carriëre voor dat je in een WT wedstrijd zo voorop "mag" blijven van de sprintersploegen, ook 1 % denk ik. Hoop dat ie dat zich realiseert.
17 augustus 2018 23:34
@wielrenner, is toch al de 2de keer deze week dat de groep vooruit blijft

Om te reageren moet je ingelogd zijn.