Julius van den Berg maakt per direct overstap naar EF Education First-Drapac
foto: Colin Briquet
zaterdag 30 juni 2018 om 19:47

Julius van den Berg maakt per direct overstap naar EF Education First-Drapac

Julius van den Berg maakt per direct de overstap naar de Amerikaanse WorldTour-formatie EF Education First-Drapac. Dat maakt de ploeg bekend via een persbericht. De 21-jarige Van den Berg kende bij SEG een uitstekend voorjaar, waarin hij onder andere de Profronde van Noord-Holland op zijn naam schreef en een rit in de Tour de Bretagne won.

Julius is één van de meest getalenteerde belofterenners ter wereld. Hij heeft een paar indrukwekkende koersen dit jaar gewonnen en is daarnaast ook nog eens tweede in Parijs-Roubaix voor beloften geworden,” vertelt Jonathan Vaugthers in het persbericht over het aantrekken van de Noord-Hollander.

Het Amerikaanse team heeft een duidelijke rol de komende jaren voor Van den Berg voor ogen. De komende jaren zal de Nederlander de klassiekerploeg bij moeten staan en ook één van de dragende krachten tijdens de ploegentijdritten moeten worden. Het doel is om Van den Berg deze zomer al in te zetten tijdens de ploegentijdrit in de Binckbanck Tour en tijdens het wereldkampioenschap ploegentijdrit.

Van den Berg blij
“Het is gek hoe snel het allemaal gegaan is. Dit is een droom die uitkomt voor me. Ik heb enorm veel zin om met het team te gaan koersen. Ik geloof dat dit de juiste stap in mijn carrière is. Het team past bij me en daarom zal het voor mij niet moeilijk worden om me aan te passen aan de groep”, aldus een trotse Van den Berg.

Het NK voor beloften, dat vandaag gereden wordt, zal Van den Bergs laatste wedstrijd zijn in het tenue van SEG.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2018 19:48
Gaaf!
30 juni 2018 19:53
Lijkt mij een goede ploeg voor hem. Beetje in de Van Baarle rol daar. Wel apart dat hij per direct over stapt, een paar weken wachten en hij kan eerst als stagiair aan de slag. Maar dit straalt natuurlijk wel veel vertrouwen uit richting Van den Berg.
30 juni 2018 19:54
Nummer 2 van Paris Roubaix u23 en ook de winnaar van de Ronde van Vlaanderen u23 naar EF. Ze maken wel werk van de toekomst.
30 juni 2018 20:02
Ik mag hopen dat ie niet moet gaan knechten voor *** van een Vanmarcke
edit wf: niet anti-supporteren
30 juni 2018 20:06
WOW, opvallende move zeg... buiten dat hij absoluut toe is aan een stap omhoog is dit toch best verrassend te noemen
30 juni 2018 20:12
@azh
Ja maak een jongen van 21 maar direct kopman van een wt-ploeg zonder ooit een deftige wedstrijd gereden te hebben.
30 juni 2018 20:27
Mooie stap. Deze ploeg heeft een Vlaamse kern waarbij hij zich makkelijk in de vaste ploeg moet kunnen rijden, met daarbij wel een serieuze kanshebber, waardoor er veel tijd en middelen in die periode zullen worden gestoken. Het tijdrijden is er wat minder, maar mogelijk willen ze daar toch wat meer aandacht aan gaan geven.
30 juni 2018 20:35
Dat is verrassend te noemen. Eerst was er toch interesse van TLJ en heeft EF meteen werk gemaakt van Julius van den Berg. Maar zeker is 't een mooie stap en zeker verdiend.
30 juni 2018 20:36
Verweggistan >>> Het werd toegelicht in het persbericht van EF. Als ze hem stagiair maken, mocht ie niet starten in een koers als de BinckBank Tour. Door hem per direct prof te laten worden, kan dat dus wel. Zelfde als wat bijv. Lotto Soudal doet met een Vanhoucke om hem dit jaar alvast een Ronde van Polen te kunnen laten rijden.
30 juni 2018 21:12
Die zien we nooit meer te-rug.
30 juni 2018 21:31
Mooie move voor Julius. Die was duidelijk toe aan een stapje hogerop. EF is dan een mooie optie, al zijn daar natuurlijk ook best wat renners verpieterd. En dat ophemelen door Vaughters, tja, dat hoort erbij. Hup Julius!
30 juni 2018 21:37
Mooie transfer. Wel vreemd, een persbericht uitgeven terwijl de renner zelf aan het koersen is
30 juni 2018 22:29
Jammer, de ploeg van Vaugthers is where talent goes to die...
30 juni 2018 22:57
Jammer dat hij niet toelicht waarom deze ploeg zo bij hem past. Wil hij geen grote worden?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.