Julius van den Berg neemt afscheid bij SEG met Nederlandse titel bij beloften
foto: Marcel Koch
zaterdag 30 juni 2018 om 20:59

Julius van den Berg neemt afscheid bij SEG met Nederlandse titel bij beloften

Julius van den Berg heeft afscheid genomen bij SEG Racing Academy met winst op het NK voor beloften. De Noord-Hollander toonde zich de hele wedstrijd actief en kwam na 164 kilometer koers solo binnen in Hoogerheide. Vanaf morgen rijdt hij voor EF Education First-Drapac. Marten Kooistra eindigde op een tweede plek, Oscar van Wijk werd derde.

Het Nederlands kampioenschap bij de vrouwen toonde al aan dat het NK op de Brabantse Wal niet per se hoeft te eindigen in een massasprint. De temperatuur gepaard met de vele klinkerstroken, scherpe bochten en de Rijzendeweg, maakten het rondje door Hoogerheide en Woensdrecht ook bij de beloften bijzonder selectief.

Lokale omloop brengt negen renners bij elkaar
Na de start in Nispen werd er direct volle bak gekoerst richting het finalecircuit in Hoogerheide. Eenmaal aangekomen, wisten Jens van den Dool, Lars Akkermans, Lars Oreel, Mike Appelman, Nils Sinschek, Jesse de Rooij en Sven Burger al gauw meer dan veertig seconden voorsprong te nemen. Voor Van den Berg en David Dekker was dit het teken om in de tegenaanval te gaan. Zij maakten de oversteek, maar het peloton kwam met rasse schreden dichterbij. Een hergroepering met een man of veertig volgde.

Van den Berg schiet hoofdvogel af
Sinschek volhardde en bleef alleen voor het peloton uitrijden. Met succes: de Limburger kreeg gezelschap van Dylan Bouwmans en even later sloten ook Kooistra, Van den Berg en Van Wijk aan. Daardoor groeide de voorsprong opnieuw in de laatste twintig kilometer. Het peloton bleek geslagen en vooraan ontaardde zich een man-tegen-mangevecht waarin Van den Berg naar de zege soleerde voor Kooistra en Van Wijk. Met de driekleur neemt hij na drieënhalf jaar afscheid van SEG.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2018 21:01
Visitekaartje en een mooie beloning aan zijn ploeg als dank voor de kans en de drie jaar opleiding die hij bij ze heeft gekregen.
Klasse deze man
30 juni 2018 21:15
Die Julius van den Berg heeft 't gemaakt met winst in 't NK U23 en een contract bij EF.
Die stap naar WT heeft hij ook wel verdiend, na toch een sterk voorjaar.
30 juni 2018 21:34
Even je visitekaartje afgeven, maar dat had ie toch al gedaan. Goede tijdrijder ook nog eens. Heb zijn transfer niet zo gevolgd maar je vraagt je af waarom TLJ of Sunweb hem niet hebben gecontracteerd.
30 juni 2018 21:42
@Col du Bramont
Hebben ze zeker wel. Van den Berg heeft alleen zelf anders beslist
30 juni 2018 21:44
Mooi ook dat dit jaar eindelijk Kooistra ook langzaam begint te tonen dat hij stappen maakt, kan zomaar het volgende SEG talent zijn dat volgend jaar met de trui in de Nederlandse beloften categorie aan de haal gaat.
30 juni 2018 21:56
Waar zit het geheim van SEG eigenlijk precies in?
30 juni 2018 22:02
edit WF: tot ziens
30 juni 2018 22:12
Zo gek is het allemaal niet, jongens als jakobsen vorig jaar, en Bol en vd Berg dit jaar zijn natuurlijk wel gewoon al 3 of zelfs 4 jaar in het beloftenpeloton actief en zetten elk jaar stappen.
Vd Berg en Jakobsen waren de twee eerste renners die 3 en een half jaar terug de overstap maakten van de junioren naar de beloften, het jaar erop gevolgd door Kooistra die toen zowel NK op de weg als de TT was bij de junioren.

Bol op zijn beurt was al 3 jaar belofte bij Rabo Development voor hij min of meer gedwongen de overstap naar SEG maakte omdat zijn ploeg (Rabo dev.) Stopte.

Allemaal jongens dus die bij de meer ervaren beloftenrenners horen en gedurende diverse jaren stappen in hun ontwikkeling hebben kunnen zetten.
30 juni 2018 22:31
Mag ie nou morgen ook meedoen? ;)
30 juni 2018 22:46
10 Nederlanders bij de eerste 10.. Wauw, indrukwekkend!! :-)
30 juni 2018 23:41
Ik vraag mij wel af of SEG nu ook direct in beweging komt qua transfers, verliezen vandaag direct twee renners die ze niet meer kunnen inzetten de rest van het seizoen dat pas ongeveer op de helft is.
1 juli 2018 05:43
Meer indrukwekkend dan 10 Nederlanders by de eerste 10 is een Belg op nummer 41 ;-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.