Jumbo garandeert toekomst schaats- en wielerploeg na wegvallen Lotto
donderdag 1 maart 2018 om 07:00

Jumbo garandeert toekomst schaats- en wielerploeg na wegvallen Lotto

Jumbo Supermarkten gaat alleen verder als hoofdsponsor van de gecombineerde schaats- en wielerploeg van Jac Orie en Richard Plugge. De Nederlandse onderneming gaat daarnaast het budget van de wielerploeg aanzienlijk verhogen, naar zo’n vijftien miljoen euro per jaar. Dat schrijft De Telegraaf. Woensdagavond werd bekend dat De Lotto zich terugtrekt als sponsor. 

Duidelijkheid
De in Veghel gevestigde supermarktketen pakt na de succesvolle Olympische Winterspelen direct door. De schaatsploeg van Jac Orie won in Pyeongchang vier keer goud. Na het terugtrekken van De Lotto, wilde Jumbo direct de onzekerheid bij topsporters als Sven Kramer, Kjeld Nuis, Carlijn Achtereekte, Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk en Robert Gesink weghalen. Jumbo Supermarkten gaat vanaf 1 januari 2019 een verbintenis aan tot en met 31 december 2023, oftewel een contract voor vijf jaar. Desondanks blijft de supermarktketen op zoek naar partners die in de schaats-wielerploeg willen stappen. De combinatie tussen die twee sporten in één team op het hoogste niveau, is wereldwijd gezien uniek.

Budget van wielerploeg naar €15.000.000
“Wij hebben ontzettend veel vertrouwen in beide sportploegen”, vertelt Ton van Veen, cfo van Jumbo Supermarkten. “De afgelopen jaren zagen we dat contracten van twee jaar voor veel onzekerheid in de beide teams zorgden. Daarom kiezen we nu voor een termijn van tenminste vijf jaar. Met de schaatsploeg zitten we al aan de top van de wereld, maar met de wielerploeg kunnen we nog een paar stappen zetten. We begrijpen dat het budget daarvoor omhoog moet. Vanaf 2019 kunnen zij werken met een budget dat zeker WorldTour-waardig is.” Volgens het Nederlandse dagblad stijgt het budget naar vijftien miljoen euro per jaar.

Talentontwikkeling
Jumbo Supermarkten – dat ook als sponsor aanblijft van Formule 1-coureur Max Verstappen – wil met het vijf jaar durende sponsorcontract beide takken van sport zekerheid en rust bieden. Teambaas Plugge kan daardoor blijven doorgaan met talentontwikkeling, een thema waarmee LottoNL-Jumbo zich als team steeds meer profileert. “Het betekent dat we nog meer aan onze ploeg kunnen bouwen. We denken er nu ook aan om een opleidingsploeg in het leven te roepen.” Zelf schroeft Jumbo het budget op om meer merkassociatie te creëren. “Schaatsen en wielrennen zijn twee typische Nederlandse sporten, die staan voor een gezonde levensstijl, topsport en talenten”, stelt Van Veen.

Update 7:30
De ploeg heeft het nieuws inmiddels bevestigd.

RIDE Magazine
85 Reacties
Sorteer op:
1 maart 2018 07:07
Deze zag ik niet aankomen
Hoop wel dat ze het geld beter besteden als in de Rabo periode
1 maart 2018 07:16
Dat is goed nieuws voor het Nederlands wielrennen.
1 maart 2018 07:23
15 miljoen ..., wat is het huidige budget eigenlijk?
1 maart 2018 07:23
Wat is het huidige budget?
1 maart 2018 07:38
Langzaamaan toch maar eens boodschappen bij Jumbo gaan doen :)

Hopelijk nog een (kleine) sponsor erbij, maar dit is heel goed nieuws!
1 maart 2018 07:39
Tjeetje, méér geld en een 5 jarig contract. Let’s go

@venus&Stuntpiloot = nu rond de 12mlj
1 maart 2018 07:44
Daarover doen ploegen vrijwel nooit uitspraken. Zelf heb ik in de wandelgangen vernomen dat het budget voor de gecombineerde ploeg (dus wieler- én schaatsteam) tussen de 11 en 14 miljoen euro zit. De wielerploeg zou daarvan zo'n 8 tot 11 miljoen - ik weet het, dat scheelt drie miljoen - gebruiken. Daarmee zou TLJ in de onderaan de WorldTour bungelen. Met een budget van vijftien miljoen euro gaat het weer richting (dus niet helemaal!) het voormalige Rabobank-budget. Daarmee komt de ploeg naar verluidt - ook andere teams houden hun budget geheim - in middenmoot te zitten. Ik ben wel benieuwd of het ingeslagen internationale karakter nu weer plaatsmaakt voor een Nederlands karakter.
1 maart 2018 07:45
Halo Jumbo!!
1 maart 2018 07:46
Go Jumbo! trots dat ik daar 9 jaar heb mogen werken. Zullen de oude Rabo-tijden gaan herleven bij de jumboploeg? Proberen mollema maar weer terug te halen komend seizoen
1 maart 2018 07:51
Mooi nieuws! Als Delahaye en Orie echt hun kennis gaan combineren dan staat er nog heel veel moois te wachten aan overwinningen. Nu even dromen: Niki Terpstra......
1 maart 2018 07:53
Tjonge, da's mooi nieuws. Vijf jaar zekerheid en een hoger budget. Respect voor een sponsor die voor de lange termijn gaat.
1 maart 2018 08:03
Onverwacht, olympische spelen zijn voorbij en lotto kapt er mee. Ergens wel verklaarbaar. Hulde aan Jumbo dat ze het wielrennen een warm hart toedragen door te blijven
1 maart 2018 08:04
Alleen maar goed nieuws. Marketingtechnisch ook een verbetering.
1 maart 2018 08:17
Heel goed nieuws: Meer budget, mogelijk opleidingsploeg, voorlopig een eenduidige naam, maar vooral die lange zekerheid. Dat is een bijzonder goed in de wielerwereld.
1 maart 2018 08:19
Goed nieuws! Jammer dat het als winkel een waardeloze supermarkt is, anders had ik er graag mijn boodschappen gedaan.
1 maart 2018 08:20
Goed nieuws en verdiend, want ze hebben bv met een Groenewegen zich echt op de kaart gezet.

Kunnen ze mooi VdP halen ergens komende jaren, de Verstappen van de wielerfans.
1 maart 2018 08:21
De 15 miljoen klinkt als interpretatie door de Telegraaf op basis van de uitspraken van Jumbo. Die uitspraak mag dus tussen forse aanhalingstekens. Net als het verzinsel van Youri, dat de ploeg nu 'van de onderkant in de middenmoot' terecht komt.
1 maart 2018 08:29
@youri:

dat internationale karakter is met name vanwege Bianchi toch? Dat uiteraard een Italiaan wil zien (Bataglin), maar ook de Amerikaanse markt op wil. En Roglic beschouw ik dan als een buitenkansje dat gepakt is.

Verder topnieuws natuurlijk dat deze stap door Jumbo alleen al wordt gezet. 5 jaar een Nederlandse ploeg vertegenwoordigd in de worldtour, top. En 5 jaar extra discussie op wielerflits is ook gelijk gegarandeerd. Daar moet @Elbosco toch ook blij mee zijn :)
1 maart 2018 08:33
Terpstra, van baarle, langeveld halen. Mooie klassiekerploeg. Voor daar Roosen, Boom, Groenewegen, Wynants, lindeman en jansen bij en je bent klaar.
1 maart 2018 08:35
Ik denk dat ik weer wat vaker boodschappen ga doen bij de Jumbo :-)
1 maart 2018 08:37
De Lotto trekt zich terug ondanks de successen en omdat Jumbo alleen het hoofdsponsorschap wil, anders is deze stap toch niet te verklaren. Mooi, dat Jumbo zekerheid biedt voor een langere termijn, hetgeen opmerkelijk is in het huidige sponsoringlandschap van wielrennen en schaatsen.
Boodschappen zullen misschien nu wel wat duurder gaan worden ;) dus voor @west nog meer aanleiding om bij een andere supermarkt shoppen..
hoezo een waardeloze supermarkt ?
1 maart 2018 08:40
Ben blij, serieus. :-)
15 miljoen is nog niet veel, in vergelijking met andere ploegen, hopelijk kan het nog verder omhoog door co-sponsors.
1 maart 2018 08:42
Ik hoop vooral op de terugkeer van een top continentaal team.
1 maart 2018 08:49
@assen 15 miljoen is volgensmij ruim gemiddeld.
1 maart 2018 08:51
15 miljoen is idd niets vergeleken sky bijvoorbeeld.

Maarrrr zeer blij dat Jumbo deze sponsoring op zich neemt en het budget verhoogt.
Ik ben blij dat mn lokale jumbo een prettige winkel waar we al jaren komen. Nu steun ik daarmee ook de wielerploeg, geeft het een beetje voldoening als ik afreken ;))

Om te reageren moet je ingelogd zijn.