Jumbo-Visma bevestigt lancering eigen vrouwenploeg

maandag 19 oktober 2020 om 10:35
Jumbo-Visma bevestigt lancering eigen vrouwenploeg

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft de opstart van een eigen vrouwenploeg officieel aangekondigd. De uitbreiding is tot stand gekomen in samenwerking met sponsors Jumbo en Visma. Ook Parkhotel Valkenburg verbindt zich aan het nieuwe team, dat onder een continentale licentie begint.

Teammanager Richard Plugge had al langer de ambitie om een vrouwenploeg te beginnen. “De tijd is inmiddels rijp om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het is fantastisch om middels een eigen vrouwenploeg een grote bijdrage te gaan leveren aan het nationale en internationale vrouwenwielrennen. Met de komst van deze vrouwenploeg maken we Jumbo-Visma compleet, waarbij we talentherkenning, talentontwikkeling en topsport op het hoogste niveau omarmen.”

De ploeg gaat in 2021 onder een continentale licentie van start, aangezien de regelgeving van de UCI een nieuwe ploeg niet toestaat direct tot de WorldTour toe te treden. Esra Tromp, voormalig manager van Parkhotel Valkenburg, neemt de ploegleiding op zich. “De doelstelling is om het beste vrouwenteam ter wereld te worden.” Ze gaat samenwerken met de coaches Marco Postma en Lieselot Decroix. Marieke van Wanroij wordt performance coach.

Meervoudig wereldkampioene Marianne Vos wordt een van de boegbeelden van de nieuwe ploeg. “Ik ben trots dat ik vanaf volgend jaar onderdeel ben van Jumbo-Visma. De visie en ambitie van de ploeg spreken mij er aan. Ik kijk ernaar uit om samen van start te gaan.”

Selectie vrouwenploeg Jumbo-Visma in 2021
flag-nl Teuntje Beekhuis (Lotto Soudal Ladies)
flag-nl Jip van den Bos (Boels-Dolmans)
flag-nl Nancy van der Burg (Parkhotel Valkenburg)
flag-gb Anna Henderson (Team Sunweb)
flag-de Romy Kasper (Parkhotel Valkenburg)
flag-nl Anouska Koster (Parkhotel Valkenburg)
flag-nl Riejanne Markus (CCC-Liv)
flag-dk Pernille Mathiesen (Team Sunweb)
flag-nl Aafke Soet (Ceratizit-WNT)
flag-nl Karlijn Swinkels (Parkhotel Valkenburg)
flag-be Julie Van de Velde (Lotto Soudal Ladies)
flag-nl Marianne Vos (CCC-Liv)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair