Jumbo-Visma bindt ervaren viertal langer aan zich
foto: Cor Vos
maandag 30 september 2019 om 09:35

Jumbo-Visma bindt ervaren viertal langer aan zich

Jumbo-Visma heeft de contracten verlengd van Tom Leezer, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens en Maarten Wynants. Het ervaren viertal rijdt daarmee zeker tot einde 2020 bij de Nederlandse ploeg.

“Tom, Paul, Bert-Jan en Maarten zijn echte teamplayers”, licht ploegleider Merijn Zeeman toe. “Ze zijn belangrijk voor de ondersteuning van onze kopmannen en bij de ontwikkeling van onze jonge talenten. Ik ben heel blij dat ze langer bij de ploeg blijven.” Van het viertal is Tom Leezer het langst betrokken bij de ploeg, de 33-jarige Nederlander begint er na dit seizoen aan alweer zijn zestiende seizoen. “Ik ben heel blij dat we samen verdergaan met het bouwen van successen.”

Ook Paul Martens en Maarten Wynants, die beiden de rol van wegkapitein bekleden bij de ploeg, hebben al een lange staat van dienst opgebouwd. Eerstgenoemde is aan zijn twaalfde seizoen bezig bij de Nederlandse WorldTour-ploeg, zijn Belgische ploegmaat aan zijn negende. Van het viertal kwam Bert-Jan Lindeman het recentst bij de ploeg, in de winter van 2014-15 kwam hij over van Rabobank Development. Daarvoor reed hij voor Vacansoleil-DCM.

Tegenover de contractverlengingen neemt Jumbo-Visma afscheid van enkele renners. Danny van Poppel trekt naar Wanty-Gobert, Neilson Powless gaat koersen voor EF Education First en Floris De Tier keert terug in Belgische dienst bij Corendon-Circus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.