Jumbo-Visma bouwt Tourselectie rond Roglic, Dumoulin en Kruijswijk
foto: Raymond Kerckhoffs
vrijdag 22 januari 2021 om 12:59

Jumbo-Visma bouwt Tourselectie rond Roglic, Dumoulin en Kruijswijk

Jumbo-Visma heeft zijn plannen voor de komende Tour de France uit de doeken gedaan. Zoals WielerFlits reeds meldde, trekt de Nederlandse WorldTour-formatie met Primož Roglič, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk naar de Franse ronde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De technische staf zat de afgelopen weken al rond de tafel en het plan was om opnieuw te proberen met de drie kopmannen Roglič, Dumoulin en Kruijswijk aan het Franse avontuur te beginnen. Ook de drie renners hadden intern hun voorkeur uitgesproken om in de Tour te starten.

De achtkoppige selectie bestaat verder uit Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesink, Tony Martin en Mike Teunissen. Van Aert zal in de komende Ronde van Frankrijk ook voor eigen rekening rijden. De Belg, vorig jaar winnaar van twee sprintetappes, hoopt in de eerste week al meteen de gele trui te pakken en zal ook op jacht gaan naar ritzeges.

De groene ambities van Wout van Aert 
Van Aert: “De groene trui is wellicht voor 2022. Dit jaar al? We starten met drie kopmannen voor het klassement en dan hebben we na de Tour ook nog de Olympische Spelen. Ik weet niet of dat te combineren is. De groene trui is wellicht voor volgend jaar, maar we zullen zien hoe ver we dit jaar raken.”

Jumbo-Visma beleefde vorig jaar een zeer succesvolle Tour de France, maar de formatie slaagde er uiteindelijk net niet in om de gele trui naar Parijs te brengen. Roglič mocht als leider beginnen aan de beslissende tijdrit naar La Planche des Belles Filles, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in zijn ijzersterke landgenoot Tadej Pogačar.

Selectie flag-nl Jumbo-Visma voor flag-fr Tour de France 2021
flag-si Primož Roglič
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-us Sepp Kuss
flag-de Tony Martin
flag-nl Mike Teunissen
flag-be Wout van Aert

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.