Jumbo-Visma heeft selectie voor Luik-Bastenaken-Luik op papier

donderdag 25 april 2019 om 16:34
Jumbo-Visma heeft selectie voor Luik-Bastenaken-Luik op papier

Jumbo-Visma is klaar voor Luik-Bastenaken-Luik. De Nederlandse WorldTour-formatie rekent vooral op de Belg Laurens De Plus. Vanuit Nederlands oogpunt is het onder meer uitkijken naar het rijden van Robert Gesink en Antwan Tolhoek.

De Plus werd woensdag als kopman uitgespeeld in de Waalse Pijl, maar de 23-jarige klimmer wist niet bij de eerste tien te eindigen op de Muur van Hoei. Toch biedt zijn vijftiende plaats perspectief met het oog op Luik-Bastenaken-Luik. De Plus is niet de enige Belg in de selectie, aangezien ook Floris De Tier is geselecteerd.

Rentree Tolhoek 
Verder bestaat de selectie uit vier Nederlanders en Duitser Paul Martens. Gesink, Tolhoek en Koen Bouwman kunnen wellicht een rol spelen in de finale van La Doyenne. Bouwman was woensdag nog lange tijd in de aanval, terwijl Gesink kan terugkijken op een goede Amstel Gold Race.

Voor Tolhoek zal het zijn eerste wedstrijd worden sinds de Ronde van Catalonië, waar hij viel in de tweede etappe naar Sant Feliu de Guixols. De selectie wordt aangevuld met Bert-Jan Lindeman. “Het parcours is behoorlijk veranderd. We gaan het vrijdag verkennen”, zo laat ploegleider Addy Engels weten.

Selectie flag-nl Jumbo-Visma voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik (28 april)
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-de Paul Martens
flag-be Laurens De Plus
flag-be Floris De Tier
flag-nl Antwan Tolhoek

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.