‘Jumbo-Visma lanceert opleidingsploeg’
foto: Cor Vos
donderdag 25 april 2019 om 08:20

‘Jumbo-Visma lanceert opleidingsploeg’

Het hing al even in de lucht, maar nu is volgens De Telegraaf de kogel ook echt door de kerk: Jumbo-Visma heeft vanaf volgend wielerseizoen een opleidingsploeg in het peloton rijden.

Volgens de wakkere ochtendkrant moeten tien tot twaalf voornamelijk Nederlandse renners voor het beloftenteam gaan rijden. De ploeg zal nauw samenwerken met het profteam en zal vallen onder de verantwoordelijkheid van Merijn Zeeman.

Zeeman hintte eerder in gesprek met WielerFlits al op het opzetten van een beloftenformatie. “We hebben een plan”, liet hij begin januari al doorschemeren. “Het ideaalbeeld is dat wij met Jumbo-Visma een bijdrage leveren aan talentontwikkeling in Nederland. Dat betekent kinderen op de fiets krijgen, clubs ondersteunen en vervolgens de grootste talenten in het development team te krijgen.”

Robbert de Groot krijgt de leiding over de formatie. In het verleden was de inspanningsfysioloog onder meer actief bij AZ en FC Groningen, maar ook in het wielrennen heeft hij al ervaring. Zo was De Groot in 2007 als trainer bij de Rabobank-wielerploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.