Jumbo-Visma met Gesink, Kruijswijk, Roglic en Bennett naar Vuelta
foto: Cor Vos
zondag 28 juli 2019 om 19:56

Jumbo-Visma met Gesink, Kruijswijk, Roglic en Bennett naar Vuelta

Jumbo-Visma heeft de helft van de selectie voor de Vuelta a España al op papier. Ploegmanager Richard Plugge bevestigde bij de NOS dat de Nederlandse ploeg Steven Kruijswijk, Primoz Roglic, Robert Gesink en George Bennett meeneemt naar Spanje.

Dat betekent dat de ploeg start met twee renners die dit jaar op het podium zijn geëindigd in een grote ronde: Roglic werd derde in de Giro d’Italia en Kruijswijk gaat derde worden in de Tour de France. Bennett was een belangrijke helper in het succes van Kruijswijk in de Tour.

Enige grote ronde voor Gesink
Voor Robert Gesink wordt de Vuelta zijn enige grote ronde van het seizoen. Aanvankelijk zou de ervaren klimmer meedoen aan de Giro, maar na een sleutelbeen- en bekkenbreuk (in Luik-Bastenaken-Luik) moest hij daar een streep door zetten. Ook de Tour ging aan de neus van Gesink voorbij. In juni gaf de Achterhoeker aan hoop te hebben op een deelname aan de Vuelta.

Voor Bennett, Gesink wordt het de zesde Vuelta-start. Kruijswijk rijdt zijn vijfde Ronde van Spanje, terwijl Roglic debuteert in de laatste grote ronde van het jaar. Eerder maakte Tony Martin al bekend dat hij zich na zijn diskwalificatie in de Tour gaat voorbereiden op de Vuelta.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.