Jumbo-Visma met Groenewegen en De Plus naar UAE Tour

vrijdag 21 februari 2020 om 10:50
Jumbo-Visma met Groenewegen en De Plus naar UAE Tour

foto: Cor Vos (archief)

Jumbo-Visma trekt met ambities naar de UAE Tour, die aankomende zondag begint met een sprintersvriendelijke etappe. De Nederlandse WorldTour-formatie hoopt op sprintsucces met Dylan Groenewegen, terwijl Laurens De Plus de man is die voor een goed klassement moet zorgen.

In de tweede editie van de UAE Tour krijgen de sprinters meerdere kansen op dagsucces, terwijl de ronde beslist zal worden op de flanken van Jebel Hafeet. De organisatie heeft zelfs besloten om tweemaal een aankomst te organiseren op de ruim tien kilometer lange beklimming. Daarnaast finishen de renners één keer op de steile Hatta Dam.

Addy Engels, die als ploegleider van Jumbo-Visma aanwezig zal zijn in de UAE Tour, kijkt uit naar het begin van de ronde. “We hebben twee belangrijke doelen: sprints winnen met Dylan en een goed klassement rijden met Laurens. Dylan is zijn seizoen goed begonnen met twee overwinningen in Valencia”, zo vertelt de ex-renner in een persbericht.

Overige namen 
“In vergelijking met de Ronde van Valencia hebben we er met Timo Roosen en Tony Martin twee sterke renners bij. De wind speelt altijd een rol in de Verenigde Arabische Emiraten, dus we moeten waakzaam zijn voor waaiers.”

Jumbo-Visma rekent verder op Koen Bouwman, die zich opmaakt voor zijn eerste wedstrijd van 2020, Jos van Emden en de Duitser Christoph Pfingsten.

Selectie flag-nl Jumbo-Visma voor flag-ae UAE Tour (23-29 februari) 
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-de Tony Martin
flag-de Christoph Pfingsten
flag-be Laurens De Plus
flag-nl Timo Roosen

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair