Jumbo-Visma met Van Hooydonck in Ruta del Sol
Van Hooydonck in de Ronde van Vlaanderen - foto: Cor Vos
maandag 17 mei 2021 om 12:02

Jumbo-Visma met Van Hooydonck in Ruta del Sol

Jumbo-Visma gaat morgen zonder uitgesproken kopman van start in de uitgestelde Ruta del Sol. Voor de Spaanse etappekoers uit de ProSeries neemt de Nederlandse formatie twee renners uit de opleidingsploeg op in het team.

Vanuit het WorldTeam maken Pascal Eenkhoorn, Christoph Pfingsten, Nathan Van Hooydonck, Antwan Tolhoek en Timo Roosen hun opwachting. Voor Eenkhoorn en Van Hooydonck, mannen uit de klassieke kern, is het de eerste wedstrijd na een periode van rust. Roosen kwam vorige week in het Circuit de Wallonie voor het eerst weer in actie. Finn Fisher-Black en Owen Geleijn van de opleidingsploeg maken de selectie compleet.

“We starten zonder uitgesproken kopman, dus elke renners heeft de mogelijkheid om zichzelf te tonen”, laat ploegleider Sierk Jan de Haan weten. “Met Owen en Finn maken er twee renners van het Jumbo-Visma Development Team deel uit van de ploeg. Het is voor deze mannen een zware wedstrijd, maar ook een mooie leerervaring.” De vijfdaagse Ruta del Sol begint morgen en duurt tot en met zaterdag.

Selectie flag-nl Jumbo-Visma voor de Ruta del Sol 2021 (18-22 mei)
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nz Finn Fisher-Black
flag-nl Owen Geleijn
flag-de Christoph Pfingsten
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Antwan Tolhoek
flag-be Nathan Van Hooydonck

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.