Jumbo-Visma moet in Parijs-Nice verder zonder Tony Martin
foto: Cor Vos
donderdag 11 maart 2021 om 16:03

Jumbo-Visma moet in Parijs-Nice verder zonder Tony Martin

Primož Roglič kan in de komende etappes van Parijs-Nice niet meer rekenen op Tony Martin. De Duitser kwam samen met de Sloveen ten val in de finale van de vijfde etappe naar Bollène. Roglič kon zonder problemen zijn weg vervolgen, maar Martin was niet meer in staat om verder te rijden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De valpartij gebeurde op goed 35 kilometer van de streep in Bollène. Roglič zat al snel weer op de fiets en werd door zijn ploeggenoten weer naar voren gebracht. Ook Martin probeerde weer op zijn fiets te kruipen, maar had last van duizeligheid en moest opgeven.

Het uitvallen van Martin is een flinke streep door de rekening voor Jumbo-Visma, aangezien de ervaren Duitser een belangrijke pion is binnen de ploeg en als taak heeft om klassementsleider Roglič zo goed mogelijk bij te staan in de wat vlakkere etappes.

Elleboog 
“Tony had erg veel pijn aan zijn ellenboog”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Hij is daarom ter controle naar het ziekenhuis gebracht. We hopen dat het allemaal meevalt en dat hij snel weer op de fiets kan stappen. Dit is natuurlijk een enorme aderlating voor de ploeg. We zullen het de komende dagen zonder hem moeten doen.”

“Dat betekent dat de overgebleven zes renners iets meer zullen moeten werken. Gelukkig is iedereen fit, dus ik hoop dat we het geel kunnen behouden tot het einde.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.