Giro 2019: Jumbo-Visma presenteert sterke selectie rond kopman Roglic

woensdag 17 april 2019 om 18:57
Giro 2019: Jumbo-Visma presenteert sterke selectie rond kopman Roglic

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft de acht namen bekendgemaakt die komende maand aan het vertrek staan van de Giro d’Italia. Eerder werd al duidelijk dat Primož Roglič voor de eindzege gaat. De Sloveen wist dit jaar al de UAE Tour en Tirreno-Adriatico te winnen.


Tijdens de perspresentatie in december maakte Primož Roglič bekend dat hij dit seizoen de kopman van Jumbo-Visma is in de Giro d’Italia, waarbij hij meteen al de ambitie uitsprak mee te willen strijden om de eerste plaats. Een ambitie die begin dit jaar nog eens werd onderstreept door ploegleider Merijn Zeeman: “Schrijf maar op: wij willen met Primož Roglič de Giro d’Italia winnen”, vertelde hij aan WielerFlits.

Van de beoogde selectie aan het begin van dit jaar ontbreekt alleen Floris De Tier in het team. De plek van de 27-jarige Belg wordt ingevuld door Tom Leezer, die kopman Roglič dit seizoen al bijstond in de UAE Tour. De andere renners in de selectie zijn de namen, die eerder al werden verwacht: Koen Bouwman, Laurens De Plus, Jos van Emden, Robert Gesink, Paul Martens en Antwan Tolhoek.

De Giro d’Italia 2019 wordt gehouden van 11 mei tot en met 2 juni.

Selectie Jumbo-Visma voor de flag-it Giro d’Italia 2019
flag-nl Koen Bouwman
flag-be Laurens De Plus
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Tom Leezer
flag-de Paul Martens
flag-si Primož Roglič
flag-nl Antwan Tolhoek

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.