Jumbo-Visma raakt toptalent Finn Fisher-Black kwijt aan UAE Emirates
foto: Cor Vos
dinsdag 29 juni 2021 om 11:07

Jumbo-Visma raakt toptalent Finn Fisher-Black kwijt aan UAE Emirates

Finn Fisher-Black zal volgend seizoen niet meer in het tenue van Jumbo-Visma koersen, zo meldt Het Nieuwsblad. De 19-jarige Nieuw-Zeelander, die nu nog uitkomt voor de opleidingsploeg van de Nederlandse formatie, vertrekt naar UAE Emirates.

Volgens onze bronnen deed ook Jumbo-Visma hem een goed voorstel, maar de Nederlandse formatie kon en wilde niet opboksen tegen een financieel exorbitant voorstel van UAE Emirates. Voor Jumbo-Visma is het vertrek van Fisher-Black een gevoelig verlies, voor UAE Emirates is het een zoveelste voltreffer op de transfermarkt.

Fisher-Black, die op 21 december twintig kaarsjes mag uitblazen, timmert de laatste jaren flink aan de weg. Dit seizoen liet hij al mooie dingen zien namens de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. Zo pakte hij twee etappes in de New Zealand Cycle Classic en won hij de meerdaagse Istrian Spring Trophy in Kroatië. Ook kroonde hij zich tot Nieuw-Zeelands kampioen tijdrijden bij de beloften.

Eerder deze maand maakte hij bovendien indruk tussen de grote jongens in de Baloise Belgium Tour. Fisher-Black eindigde knap als derde in de individuele tijdrit, achter Remco Evenepoel en Yves Lampaert, en werd uiteindelijk vierde in het eindklassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.