‘Jumbo-Visma in gesprek met ploegloze Marcel Kittel’
foto: Cor Vos
maandag 3 juni 2019 om 08:20

‘Jumbo-Visma in gesprek met ploegloze Marcel Kittel’

Marcel Kittel kan rekenen op de interesse van Jumbo-Visma. Volgens De Telegraaf voert de Nederlandse ploeg gesprekken met de Duitser om hem in te lijven. Kittel zit sinds begin mei zonder ploeg, nadat hij vroegtijdig opstapte bij Katusha-Alpecin.

Door sports director Merijn Zeeman zou het balletje zijn gaan rollen. Hij kent Kittel nog uit hun gezamenlijke tijd bij Skil-Shimano en Argos-Shimano, waar de Duitser omturnde van tijdrijder tot sprinter. Bij Jumbo-Visma zou hij twee landgenoten treffen: Tony Martin en Paul Martens. Met Dylan Groenewegen en Danny van Poppel heeft de ploeg al twee rappe mannen onder contract.

Begin mei werd bekend dat Kittel en Katusha-Alpecin per direct uit elkaar gingen. “De laatste twee maanden voelde ik mij uitgeput. Momenteel ben ik niet in staat om te trainen en te koersen op het hoogste niveau. Daarom besloot ik om een pauze in te lassen en tijd voor mezelf te nemen. Ik ga nadenken over mijn doelen en plannen maken voor de toekomst”, lichtte hij zijn besluit toe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.