Jumbo-Visma slaat Kuurne-Brussel-Kuurne over

donderdag 12 december 2019 om 14:30
Jumbo-Visma slaat Kuurne-Brussel-Kuurne over

Groenewegen won in 2018 Kuurne-Brussel-Kuurne - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma rijdt volgend jaar niet Kuurne-Brussel-Kuurne, liet de organisatie weten bij de parcourspresentatie. De Nederlandse formatie is daarmee de enige ploeg uit de WorldTour die op 1 maart niet aan de start verschijnt van de voorjaarsklassieker.

In 2018 wist Dylan Groenewegen namens (toen nog) LottoNL-Jumbo te winnen in Kuurne. Afgelopen seizoen was de Amsterdamse sprinter ook de snelste van het peloton, maar toen reden drie renners voor het peloton uit. Bob Jungels won solo, voor Owain Doull en Niki Terpstra.

Jumbo-Visma is als WorldTour-ploeg wel verplicht om één dag eerder, op 29 februari, aan het vertrek te verschijnen van Omloop Het Nieuwsblad. Dat is namelijk een wedstrijd van het hoogste niveau, in tegenstelling tot Kuurne-Brussel-Kuurne, dat tot de nieuwe ProSeries-categorie behoort.

Wildcards
“Blijkbaar past de wedstrijd niet in het programma van Jumbo-Visma. We zien wel of de ploeg alsnog komt”, aldus de organisatie. Naast de achttien overige WorldTour-teams heeft de organisatie al wildcards uitgedeeld aan Total Direct Energie, Circus-Wanty Gobert en Sport Vlaanderen-Baloise. Vier andere uitnodigingen worden later bekendgemaakt.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.