Jumbo-Visma speelt Van Aert uit in Strade, Groenewegen kopman in Parijs-Nice
foto: Cor Vos
donderdag 7 maart 2019 om 17:48

Jumbo-Visma speelt Van Aert uit in Strade, Groenewegen kopman in Parijs-Nice

Jumbo-Visma heeft zijn selecties op papier voor Strade Bianche en Parijs-Nice. De Nederlandse WorldTour-ploeg rekent in Toscane op Wout van Aert, terwijl Dylan Groenewegen dan weer de kopman is in Frankrijk.

Velen kijken reikhalzend uit naar de prestatie van Van Aert, aangezien de Belg vorig jaar knap als derde finishte in Siena. De 24-jarige renner is aanstaande zaterdag dan ook de kopman. Van Aert krijgt steun van Neilson Powless, Antwan Tolhoek, Lennard Hofstede, Taco van der Hoorn, Danny van Poppel en Floris De Tier.

“Ik kijk er heel erg naar uit”, aldus Van Aert. “Het is een heroïsche koers. Ik ben nog nooit zo diep geweest als vorig jaar. Ik moest echt een paar dagen herstellen. Het leek meer op een overlevingstocht. Het zal een speciaal gevoel zijn om terug te keren.”

Winnen met Groenewegen
In Parijs-Nice gaat de aandacht dan weer uit naar Dylan Groenewegen. De 25-jarige sprinter won vorig jaar nog een etappe in de Franse rittenkoers: hij spurtte in Vierzon sneller dan Elia Viviani en André Greipel. Groenewegen kan rekenen op een sterke sprinttrein, bestaande uit locomotieven als Pascal Eenkhoorn, Mike Teunissen en Amund Grøndahl Jansen.

George Bennett mag zich dan weer uitleven als klassementsrenner. “Het belangrijkste doel in Parijs-Nice is om met Dylan een etappe te winnen”, zo laat ploegleider Sierk Jan de Haan weten via een perscommuniqué. “Maar George heeft wel een vrije rol om iets te proberen in de bergritten.”

Selectie flag-nl Jumbo-Visma voor flag-it Strade Bianche (9 maart)
flag-be Wout van Aert
flag-nl Lennard Hofstede
flag-nl Taco van der Hoorn
flag-nl Danny van Poppel
flag-us Neilson Powless
flag-be Floris De Tier
flag-nl Antwan Tolhoek

Selectie flag-nl Jumbo-Visma voor flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-nz George Bennett
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-no Amund Grondahl Jansen
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Mike Teunissen
flag-be Maarten Wynants

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.