Jumbo-Visma veilt iconische fietsen: Van Aerts Ventoux-Cérvelo levert 16.250 euro op
foto: Cor Vos
woensdag 29 december 2021 om 11:45

Jumbo-Visma veilt iconische fietsen: Van Aerts Ventoux-Cérvelo levert 16.250 euro op

Update Samen met Catawiki, Europa’s leidende platform voor speciale objecten, heeft Jumbo-Visma een veiling voorbereid waar iedere liefhebber eigenaar kan worden van één van de 24 speciale Cérvelo-fietsen. De opbrengst van de veiling wordt gebruikt voor de verdere stimulering van wielertalent.

Wielerfans kunnen onder meer bieden op de Cervélo S5 waarmee Primož Roglič de Vuelta a España won, de S5 die Jonas Vingegaard naar de tweede plek in de Tour de France bracht, de fiets waarop Marianne Vos haar legendarische overwinning in Gent-Wevelgem boekte en de comeback-fiets van Tom Dumoulin.

Talentontwikkeling 
Richard Plugge, teammanager van Jumbo-Visma, ziet de veiling als een mooi instrument om wielertalent verder te helpen: “We willen écht bijdragen aan de toekomst van het Nederlandse wielrennen en deze veiling kan ons helpen daar een volgende stap in te zetten.” De fietsen gaan dus naar een nieuwe eigenaar en zijn beschikbaar op ownhistory.bike.

De opbrengst van de veiling wordt, zoals eerder aangegeven, gebruikt voor de verdere stimulering van wielertalent. Met de Team Jumbo-Visma Academy, het Development Team en het nieuwe initiatief CyclingClassNL speelt Team Jumbo-Visma een belangrijke rol in het opleiden van toekomstig wielertalent. De veiling loopt tot en met 27 december.


Update 21 december – 19.15 uur

Wielerfans kunnen tot en met maandag 27 december nog een bod doen op een (of meerdere) van de 24 speciale Cérvelo-fietsen van Jumbo-Visma. Topstuk in de collectie is misschien wel de Cervélo waarmee Wout van Aert de Tourrit naar Malaucène wist te winnen, met onderweg een dubbele passage over de Mont Ventoux. Je moet als wielerliefhebber dan wel diep in de buidel tasten: het hoogste bod op Van Aerts Ventoux-fiets staat momenteel namelijk op 14.250 euro.

De meeste fietsen zijn overigens van het type Cervélo R5, die zonder de sportief-historische waarde ook al vrij prijzig zijn.


Update 29 december – 11:45 uur

De veiling van de 24 speciale Cérvelo-fietsen van Jumbo-Visma is inmiddels tot een einde gekomen. Wielerfans konden tot en met maandag 27 december een bod doen op gebruikte koersfietsen van de Nederlandse formatie. De Cervélo waarmee Wout van Aert de Touretappe met twee beklimmingen van de Mont Ventoux wist te winnen, heeft maar liefst 16.250 euro opgebracht. Toch was dit niet de fiets die voor het meeste geld de deur uitging: de fiets waarop Van Aert dit voorjaar reed, ook een Cervélo R5, werd geveild voor 18.800 euro. Ook voor het ros waarmee Tom Dumoulin zijn comeback maakte (10.625 euro) en die waarmee Marianne Vos Gent-Wevelgem won (13.500 euro) werden flinke bedragen neergeteld.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.