Jumbo-Visma verkent donderdag finale Parijs-Roubaix
foto: Cor Vos
dinsdag 9 april 2019 om 08:55

Jumbo-Visma verkent donderdag finale Parijs-Roubaix

Na de Ronde van Vlaanderen maken de klassiekerrenners zich op voor het tweede kasseienmonument van het seizoen: Parijs-Roubaix. Maar voor het zover is moeten de stroken van de Hel van het Noorden eerst nog grondig worden verkend.

Jumbo-Visma trekt aankomende donderdag naar de beruchte Noord-Franse stenen. “Wij werken de laatste honderd kilometer van de Helleklassieker af, tot en met de finish op de piste van Roubaix”, zegt persverantwoordelijke Ard Bierens tegen Het Laatste Nieuws.

De Nederlandse WorldTour-ploeg, die met Wout van Aert één van de favorieten in de gelederen heeft, kiest niet als enige voor een verkenningstocht op donderdag. Ook AG2R La Mondiale, Lotto-Soudal en Bora-Hansgrohe zijn die dag te vinden op de Franse stuiterwegen, weet de Belgische krant. ’s Middags wordt Peter Sagan overigens verwacht in de beroemde doucheruimte van de velodroom; de titelverdediger dan mag namelijk zijn naamplaatje onthullen.

Greg Van Avermaet kiest ervoor om samen met zijn CCC-ploegmaten op vrijdag de laatste puntjes op de i te zetten. Ook Deceuninck-Quick Step kiest voor deze aanpak.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.