Jumbo-Visma verrast met aanwinst Chris Harper
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 13 juli 2019 om 12:05

Jumbo-Visma verrast met aanwinst Chris Harper

Jumbo-Visma staat op het punt om de Australische klimmer Chris Harper in te lijven. Volgens onze informatie is de deal op enkele formaliteiten na afgerond. Na belofte Tobias Foss is de 24-jarige renner van Bridgelane de tweede die in 2020 zijn profdebuut maakt bij de Nederlandse ploeg.

Harper maakte als laatstejaars belofte indruk in het nationale circuit in Australië en Nieuw-Zeeland. Van een echte doorbraak was toen nog geen sprake. Een jaar later, in 2017 werd hij zesde in de Tour de Langkawi, in dezelfde tijd als Egan Arley Bernal en Ben O’Connor. In 2018 zette hij een reeks mooie resultaten neer, met onder meer goud op het Oceanisch kampioenschap op de weg.

Dit seizoen werd hij onder meer vierde in de door Dylan van Baarle gewonnen Herald Sun Tour, won hij de Tour of Japan en pakte Harper alle klassementen en twee bergetappes in de Tour de Savoie-Mont Blanc. Net als de Noor Foss tekent Harper een tweejarige overeenkomst.

Samenvatting laatste etappe Tour de Savoie-Mont Blanc

De Australiër had van de zware Franse 2.2-rittenkoers (in het verleden gewonnen door onder meer Bernal en Enric Mas; Sam Oomen werd 2015 tweede) zijn hoofddoel van het jaar gemaakt. Hij sloot daarmee ook zijn blok in Europa af. Vanaf nu richt hij zich op de Tour of Utah in augustus.

Harper staat te boek als een klimmer, maar heeft ook een goede tijdrit in zijn benen. Komend jaar mag hij dat dus testen op WorldTour-niveau. Volgens de Belgische Bridgelane-ploegleider Franky Van Haesebroucke waren er naast Jumbo-Visma nog eens acht WorldTour-teams geïnteresseerd in Harper.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.