Jumbo-Visma wil door met Neilson Powless

Door , zaterdag 18 mei 2019 om 15:30
Jumbo-Visma wil door met Neilson Powless

foto: Cor Vos

Neilson Powless en Jumbo-Visma gaan binnenkort met elkaar praten over de toekomst. De 22-jarige Amerikaan beleefde vorig seizoen een degelijk profdebuut met onder meer een vijftiende plek in de Tour of California en een zevende plek in de Tour of Britain. “Het is onze intentie om met hem door te gaan”, vertelt sportief directeur Merijn Zeeman aan WielerFlits. Vorig jaar bood hij Powless al contractverlenging aan, maar toen hield de jongeling de boot af.


De verwachtingen rondom de getalenteerde ronderenner waren best hooggespannen toen Jumbo-Visma hem binnenhaalde vorig seizoen. “Zijn eerste jaar was zeker niet slecht. Absoluut niet”, stelt Zeeman over zijn poulain, die op dit moment actief in de Tour of California. “Maar Neilson legt voor zichzelf de lat behoorlijk hoog. Wij kijken niet alleen naar uitslagen, ook naar persoonlijkheid en fysieke waarden. Voor nu krijgt hij alle tijd om rustig door te groeien. We zijn een tweejarig traject gestart en daarvan zijn nog geen anderhalf jaar gepasseerd. De komende maanden gaan we goed bekijken hoe dat verloopt. Daarnaast ontwikkelt het ene talent zich sneller dan de andere.”

De sportief directeur vindt dat generatiegenoten als Egan Arley Bernal en Pavel Sivakov op dit moment verder zijn dan Powless. “Maar dat zegt niets over waar het uiteindelijk eindigt. Ik denk nog steeds dat Neilson tot de beste renners van de wereld kan gaan behoren. Dat komt omdat hij bepaalde kwaliteiten heeft. Hij is meer tijdrijder dan klimmer. Die types hebben altijd wat langer nodig om bergop door te groeien. Bernal is bijvoorbeeld meer een pure klimmer, die nu ook het tijdrijden heel erg goed beheerst. Neilson heeft gewoon nog tijd nodig. Dat heb ik altijd al tegen hem gezegd. Bij hem zal het vier á vijf jaar duren om naar het absolute topniveau door te groeien.”

Zeeman zou het daarom jammer vinden als hij twee jaar in de Amerikaan geïnvesteerd heeft, om hem aan het einde van het jaar te zien vertrekken. “Neilsons stem is daarin minstens zo belangrijk als die van ons. Vorig jaar ben ik er al mee bezig geweest om Neilson zijn contract open te breken en te verlengen. Maar de entourage om hem heen zit niet altijd op dezelfde lijn met ons. En toen wilde Neilson niet verlengen. Maar zijn manager heeft me onlangs gebeld en we hebben met elkaar gesproken. Wat mij betreft kiezen we ervoor om hetzelfde pad te blijven bewandelen. De intentie is zeker om met hem door te gaan.” Rond de Amerikaanse kampioenschappen gaan beide partijen om tafel.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.