Jumbo-Visma wil met Groenewegen een rit winnen in Valencia
foto: Cor Vos
dinsdag 5 februari 2019 om 16:25

Jumbo-Visma wil met Groenewegen een rit winnen in Valencia

Woensdag begint de 70e editie van de Ronde van Valencia. Een van de ploegen aan het vertrek, is Jumbo-Visma. De WorldTour-formatie heeft een duidelijk doel voor ogen. “Het belangrijkste is om een sprintetappe met Dylan (Groenewegen) te winnen”, zo vertelt ploegleider Sierk-Jan de Haan.

Groenewegen begon vorig jaar nog in het Midden-Oosten, met de Dubai Tour. Nu kiest de 25-jarige sprinter voor een koers dichter bij huis. Het is voor zijn ploeg Jumbo-Visma sowieso de eerste wedstrijd op Europese bodem. “De motoren moeten dan ook weer gestart worden”, aldus De Haan.

De ploeg wil dus meteen scoren met zijn spurter, maar geeft ook de vrijheid aan andere renners. “De wedstrijd begint met een tijdrit van ruim tien kilometer. Tony (Martin) en Jos (van Emden) kunnen hier hun eigen kans gaan”, zo besluit de ploegleider. Tijdritkanon Martin maakt zijn debuut voor Jumbo-Visma.

Volledige selectie 
Groenewegen, Martin en Van Emden worden in Valencia vergezeld door Mike Teunissen, Floris De Tier, Timo Roosen én Koen Bouwman. Voor het klassement lijkt de ploeg te rekenen op De Tier en Bouwman. De Ronde van Valencia – vorig jaar gewonnen door Alejandro Valverde – telt in totaal vijf etappes.

Selectie flag-nl Jumbo-Visma voor flag-es Ronde van Valencia
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-de Tony Martin
flag-nl Timo Roosen
flag-be Floris De Tier
flag-nl Mike Teunissen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.