Jumbo-Visma zegt af voor Gooikse Pijl

woensdag 15 september 2021 om 08:34
Jumbo-Visma zegt af voor Gooikse Pijl

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma stond aanvankelijk op de startlijst van de Gooikse Pijl, maar de Nederlandse WorldTour-ploeg heeft zich onlangs afgemeld voor de Belgische eendagskoers. Dit omdat het team niet genoeg renners op de been kon brengen om met zes te starten.

“Jammer, maar helaas”, vertelt organisator Danny Schets aan de Belgische media. “Bij Jumbo-Visma komen ze voor de Gooikse Pijl niet aan zes renners en daarom haakt de ploeg af. Dit wegens zieken, geblesseerden en een te druk programma. Op onze voorlopige deelnemerslijst prijkten onder andere de namen van Nathan Van Hooydonck, David Dekker, Pascal Eenkhoorn en Timo Roosen.”

Jumbo-Visma rijdt zondag ook Eschborn-Frankfurt; als WorldTour-ploeg is het verplicht te starten in die Duitse WorldTour-koers. Daarnaast zijn Wout van Aert, Jos van Emden, Edoardo Affini en Tony Martin die dag actief op het WK tijdrijden.

Vrijdag staat Jumbo-Visma wel op de startlijst van het Kampioenschap van Vlaanderen. Daar staat onder meer Dylan Groenewegen op de voorlopige lijst. De Primus Classic van zaterdag zou de geel-zwarte formatie al niet rijden en nu dus ook niet in de Gooikse Pijl.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair