Jungels kijkt uit naar de Ronde van Vlaanderen: “Vertrouwen in mezelf is heel groot”
zaterdag 6 april 2019 om 16:21

Jungels kijkt uit naar de Ronde van Vlaanderen: “Vertrouwen in mezelf is heel groot”

Bob Jungels is zondag misschien wel dé topfavoriet om de Ronde van Vlaanderen. De Luxemburgs kampioen van succesploeg Deceuninck-Quick Step won dit jaar al Kuurne-Brussel-Kuurne en maakte de afgelopen weken veel indruk in de E3 Binckbank Classic en Dwars door Vlaanderen. “Het vertrouwen in mezelf is heel groot”, vertelt Jungels.

“Het team heeft eveneens veel vertrouwen in me. Ik hoop dat ik dit vertrouwen zondag uit kan betalen”, zegt de Luxemburger tegen CyclingNews. “Ik probeer niet teveel aan winnen te denken. Ik zal gewoon mijn eigen race rijden en dan kan er in de laatste vijftig kilometer nog veel gebeuren. Ik ben erg vereerd dat ik als favoriet genoemd word door mensen, maar uiteindelijk zal het allemaal aankomen op de wedstrijd zondag en dan is al het speculeren in de weken voorafgaand aan de Ronde voor niets geweest.”

Het is opmerkelijk dat Jungels zichzelf in zo korte tijd tot topfavoriet in de Ronde van Vlaanderen gebombarbeerd heeft. Aan het begin van het seizoen was de Luxemburger namelijk nog helemaal geen echte klassiekerrenner: “Het verrast me wel dat ik nu zo goed ben. Ik had een goede winter en heb vervolgens een goede voorbereidingswedstrijd in Colombia gereden om vervolgens hier goed te zijn. Deze verrassing is heel erg welkom. Ik geniet er erg van en het is makkelijk om te genieten als je succesvol bent.”

“Ik heb geen problemen met samenwerken in het team, en dat zal ook geen problemen opleveren. We helpen elkaar daar waar het kan. In de E3 Binckbank Classic, toen ik zelf geen kans meer had om te winnen, heb ik bijvoorbeeld ook mijn ploeggenoot aan de overwinning geholpen. We moeten communiceren met elkaar en eerlijk zijn, dat is waarom het team zo goed werkt.”

Welke rol zal Jungels binnen zijn ploeg hebben zondag? Mogelijk weer als vroege aanvaller, een rol die hem de afgelopen wedstrijden goed bleek te liggen. Met een hint sluit hij af: “De afstand van de Monumenten ligt mij er goed en iedereen rijdt erg attent, wat mij de kans moet geven om de kans vroeger te openen dan de rest, gezien de ploeg om mij heen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.