Junior Ferre Urkens moet WK missen na positieve coronatest

dinsdag 18 januari 2022 om 20:57
Junior Ferre Urkens moet WK missen na positieve coronatest

Urkens zegevierde deze winter in Rucphen - foto: Cor Vos

Een bittere pil voor Ferre Urkens. De eerstejaars junior moet het WK veldrijden in Fayetteville aan zich voorbij laten gaan na een positieve coronatest. De Belgische wielerbond had geen reserves aangeduid bij de junioren, zodat de Belgen met vijf in plaats van zes renners naar de Verenigde Staten afreizen.

Urkens, eerder deze maand nog derde tijdens het Belgisch kampioenschap in Middelkerke, wist meteen hoe laat het was toen hij zich gisteren niet fit voelde. “Sinds vorige week donderdag zit het virus bij ons thuis in het gezin. Ondanks het feit dat ik me vanaf dat moment meteen heb afgezonderd op mijn kamer, heb ik dus ook prijs”, vertelde hij in gesprek met Het Nieuwsblad. “Net in die ene week dat ik het virus echt niet mocht krijgen, slaat het toe.”

Een sneltest gaf meteen een positief resultaat, waarna de PCR-test de uitkomst bevestigde. Na zijn positieve testuitslag, nam Urkens snel contact op met de ploegleiding van Deschacht-Hens-Maes en ook de bondscoach werd ingelicht. “Helaas was er geen oplossing. Stel dat ik op het einde van de week al terug negatief zou zijn, dan nog is het niet mogelijk om tijdig naar de VS af te reizen. Op mijn Covid Safe-ticket zou ik pas eind volgende week weer negatief zijn.”

Urkens kan niet anders dan zich neerleggen bij de situatie. “Natuurlijk doet dit pijn. Ik had mijn selectie sportief afgedwongen en zat echt in vorm. Ik durfde dan ook aan een toptienplaats te denken. Nu hoop ik vooral dat ik niet te lang ziek ben en dat mijn conditie niet helemaal weg zal zijn. Ik kijk al maar vooruit naar de Krawatencross in Lille (6 februari, red.). Daar wil ik voor eigen volk graag een mooie wedstrijd rijden.”

“Het zal de ontgoocheling niet volledig wegnemen, maar het heeft ook geen zin om in een hoekje te blijven kniezen”, aldus de 16-jarige veldrijder.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.