Juniorenkampioen Dries De Pooter kiest voor SEG Racing Academy
foto: Cor Vos
woensdag 7 oktober 2020 om 11:07

Juniorenkampioen Dries De Pooter kiest voor SEG Racing Academy

Belgisch kampioen bij de junioren Dries De Pooter kiest voor een opleiding in Nederland. De 17-jarige renner rijdt momenteel voor de gekende U19-formatie Acroq-Tormans uit Balen, waar ook Remco Evenepoel en Tom Boonen hun eerste stappen wisten te zetten.

De Pooter staat te boek als een groot talent voor de lastige klassiekers en etappekoersen van een week. Ruim twee weken geleden werd hij in Koksijde Belgisch kampioen bij de junioren en ook in Kuurne-Brussel-Kuurne wist hij een goede indruk te maken. “Ik wil echt beter worden als renner en schitteren als klimmer en tijdrijder”, is De Pooter ambitieus.

“Ik heb het gevoel dat SEG Racing de juiste ploeg voor mij is, gezien de professionele aanpak en het hoogwaardige materiaal. Binnen de ploeg lopen veel stafleden rond met ervaring op WorldTour-niveau. Er is dus ontzettend veel kennis aanwezig. Verder doet de ploeg mee aan de grootste U23-wedstrijden. Het is kortom een logische stap.”

Aike Visbeek, die als ‘academy manager’ en ploegleider verbonden is aan de formatie, is lovend over de nieuwste aanwinst. “We zijn heel erg blij met het feit dat Dries in 2021 deel zal uitmaken van de selectie. Het is een ontzettend getalenteerde renner en hij heeft een mooie toekomst voor zich. We willen hem zo goed mogelijk begeleiden en het maximale eruit halen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.