Jurgen Mettepenningen geniet van perfecte seizoensstart met Pauwels Sauzen-Bingoal

Jurgen Mettepenningen geniet van perfecte seizoensstart met Pauwels Sauzen-Bingoal

© Photopress

dinsdag 1 oktober 2019 om 18:23

Gisteravond werd in Hamme Pauwels Sauzen-Bingoal voor het komende veldritseizoen gepresenteerd. Teammanager Jurgen Mettepenningen geniet met volle teugen van de fantastische seizoensstart van zijn renners en rensters, maar wil meer. “Ik mik op tien overwinningen in de tv-crossen. Dan heb ik het alleen over de heren.”

Deze zomer smolten Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en Marlux-Bingoal samen tot Pauwels Sauzen-Bingoal. Wat volgde was heel wat puzzelwerk voor teammanager Jurgen Mettepenningen.

“Het was niet simpel om de puzzelstukken in elkaar te laten passen, maar daar ben ik toch in geslaagd”, vertelde Mettepenningen. “En het resultaat mag gezien zijn, denk ik. We hebben de winter alvast op een fantastische manier ingezet. Bij de heren wonnen we alle drie de tv-crossen die er voorlopig zijn geweest, met Laurens Sweeck in Eeklo en Eli Iseryt in Iowa en Waterloo. Daarnaast was Maud Kaptheijns de beste dame in Eeklo. Daarnaast is Eli leider in de Wereldbeker. Het was al even geleden dat we dat nog eens mochten meemaken.”

Fenomeen Iserbyt
“Momenteel heeft iedereen het over onze ploeg en het fenomeen Eli Iserbyt. Dat maakt mezelf, maar zeker ook de sponsors blij. Iedereen heeft het over het rood-zwarte blok. Niemand doet beter. Zeker in de breedte steken we er op dit moment van het seizoen bovenuit. Er is niet alleen het trio Sweeck-Vanthourenhout-Isebyt, maar ook Daan Soete en Jens Adams doen het meer dan voortreffelijk.”

Mathieu van der Poel maakt eind deze maand zijn terugkeer in het veldrijden. Mettepenningen beseft dat het dan wellicht een stuk moeilijker wordt. “Ik zit nu al zo’n vijftien jaar in het veldrijden, maar wat die man al heeft laten zien is toch wel zeer groots. Ook Wout van Aert is er nog niet bij. Jammer trouwens, want ik ben niet zeker dat de uitslag in de VS anders zou geweest zijn, met Wout er wel bij. Eli Iserbyt was daar gewoon super goed.”
Mettepenningen verwacht veel van zijn renners. “Ik reken op een schitterend seizoen. Ik leg de lat hoog en mik op tien zeges in tv-crossen.”

Callant-Doltcini wordt Callant-Pauwels Sauzen
Voor de presentatie van het hoofdteam Pauwels Sauzen-Bingoal werd ook de opleidingsploeg Callant-Doltcini voorgesteld. De jongerenploeg krijgt op 1 januari 2020 overigens een nieuwe tweede naamsponsor: Pauwels Sauzen vervangt kledijfabrikant Doltcini.

De kern van Pauwels Sauzen-Bingoal:
Elite
:
flag-be Michael Vanthourenhout
flag-be Laurens Sweeck
flag-be Eli Iserbyt
flag-be Daan Soete
flag-be Jens Adams
flag-be Diether Sweeck
flag-be Diether Vanthourenhout
flag-be Yannick Peeters

Dames:
flag-be Laura Verdonschot
flag-nl Maud Kaptheijns
flag-be Jolien Verschueren

Beloften:
flag-be Jarno Bellens
flag-be Jelle Camps
flag-be Arno Debeir
flag-be Maxim Dewulf
flag-be Anton Ferdinande
flag-nl Ryan Kamp
flag-cz Tomas Kopecky
flag-be Toon Vandebosch
flag-be Victor Vandebosch

Op 1 januari 2020 maken ook Witse Meeusen flag-be, Pim Ronhaar flag-nl en Luke Verburg flag-nl de overstap van Callant-Doltcini naar de hoofdmacht Pauwels Sauzen-Bingoal.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.