Jürgen Roelandts: “Movistar altijd een ploeg gevonden waarvoor graag ik wil rijden”
foto: Cor Vos
donderdag 24 januari 2019 om 17:04

Jürgen Roelandts: “Movistar altijd een ploeg gevonden waarvoor graag ik wil rijden”

Jürgen Roelandts maakte deze winter een verrassende overstap. De Belg verruilde BMC voor Movistar, waar hij de enige Belg is. Toch twijfelt de klassiekerrenner niet over zijn keuze, vertelt hij aan Sporza. Bij Movistar mag de Belg namelijk als kopman eindelijk zijn doel proberen te bewerkstelligen: het winnen van een voorjaarsklassieker.

“Ik heb er niet heel lang over moeten nadenken toen een renner van de ploeg mij in de Giro voor het eerst benaderde. Ik heb Movistar altijd een ploeg gevonden waarvoor ik graag eens zou rijden. Ze hebben ook mooie truitjes”, vertelt Roelandts over zijn overstap.

Nu Roelandts bij de ploeg is gekomen, staat Movistar voor het eerst weer in jaren aan de start van het Vlaamse openingsweekend. Roelandts zal daarin als kopman fungeren met een aantal sterke knechten om zich heen. “Elke ploeg heeft een voorjaarskern, maar bij Movistar doen ze pas vanaf de Waalse klassiekers écht mee. Met Bennati, Erviti en Oliveira heeft Movistar toch ook enkele renners die goed in Vlaanderen uit de voeten kunnen. Alleen springt dat minder in het oog”, eindigt de 33-jarige Belg met vertrouwen in zijn ploeggenoten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.