Jurgen Roelandts uitgesproken kopman bij Lotto Soudal in Ronde van Vlaanderen
Jurgen Roelandts, foto: Sirotti
donderdag 2 april 2015 om 15:20

Jurgen Roelandts uitgesproken kopman bij Lotto Soudal in Ronde van Vlaanderen

Bij Lotto Soudal worden zondag alle kaarten gezet op Jurgen Roelandts. Volgens ploegleider Herman Frison bestaat daarover binnen het team geen enkele discussie: “De afspraken zijn duidelijk. Iedereen rijdt in zijn dienst.” Ook de renner zelf is in zijn nopjes met het kopmanschap: “Ik ben tevreden. Het vormpeil gaat in stijgende lijn, terwijl het de vorige jaren omgekeerd was. Ik heb veel vertrouwen voor zondag.”

Het vertrouwen van Roelandts heeft alles te maken met de nieuwe aanpak bij Lotto Soudal. Er werd door de kopmannen niet gestart in de Tour Down Under en ook in Aziatische wedstrijden werden de kopstukken van de ploeg uit de wind gehouden: “Ik voel dat het werkt’, aldus Roelandts. “Nu voel ik dat ik nog steeds. Andere jaren zat mijn conditie al in een neerwaartse spiraal”, aldus de renner die Gent-Wevelgem kleurde met een solo van ruim 40 kilometer.

Ook Frison heeft alle vertrouwen in een succesvolle campagne op paaszondag: “De ploeg draait momenteel erg goed, we zitten dankzij overwinningen in Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico in een goede flow en dat straalt op iedereen af. Alleen de kers op de taart ontbreekt nog. Hopelijk komt daar zondag verandering in.”

Grootste verrassing in de selectie voor de Ronde is misschien wel Sean De Bie. De jongeling debuteert, evenals Tiesj Benoot, in Vlaanderens Mooiste.

Volledige selectie Lotto-Soudal voor Ronde van Vlaanderen 2015:
flag-dk Lars Bak
flag-be Tiesj Benoot
flag-be Stig Broeckx
flag-be Sean De Bie
flag-be Jens Debusschere
flag-de André Greipel
flag-be Jurgen Roelandts
flag-de Marcel Sieberg

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
2 april 2015 15:24
Beetje slechte zin, men zegt nu dat Lotto-Soudal niet gestart is in TDU.
EDIT: reeds verbeterd zie ik ;).


OT: veruit de sterkste man bij Lotto momenteel natuurlijk. Denk dat Debusschere tekort komt in de RVV, maar het is een sterke luitenant. Top 10 zit er zeker in voor Roelandts.
2 april 2015 15:58
Wil hem graag mee zien doen voor de overwinning
2 april 2015 16:01
@Timocycling ja, bedankt voor je oplettendheid!
2 april 2015 16:34
Naar mijn idee is dit ook niet echt een geweldige zin: “Andere jaren zat mijn conditie al in een neerwaartse spiraal. Nu voel ik dat ik nog steeds”.
2 april 2015 17:03
Geweldige ploeg natuurlijk. Ben heel benieuwd naar Benoot en toch ook wel naar de Bie. Als die zich nog een beetje weg kan steken dan zou hij best ver mee kunnen gaan net als Benoot en Debusschere. Roelandts inschatten als top 10 is een lachertje, daar zal hij het echt niet voor doen.

Ik schat hem echt hoog in, het enige probleem is dat het gewoon geen echte winnaar is. Hij is rap, maar zal niet durven gokken op zijn sprint in een groep met bijv. Vanmarcke,van Avermaet of Paolini. Al zou ik die vier maar wat graag in een spurt willen zien, dat zou een spannende worden!
2 april 2015 17:43
Top 10 is mogelijk.
2 april 2015 18:29
Geen Ligthart, was dat ook de verwachting?
2 april 2015 19:09
Wat doet greipel in de ronde
2 april 2015 19:47
Top 20 is haalbaar.
2 april 2015 20:29
@walkowiak

Iets terug doen voor zijn ploegmakkers misschien? Niet elke sprinter doet moeilijk om ook eens zelf te werken.
2 april 2015 21:50
Benoot is echt een geweldige rijder, hoe hij zich kapot rijdt voor zijn kopman en dan zelf ook nog een goede uitslag rijdt, van hem gaan we nog genieten!
2 april 2015 22:05
@wallowiak

Ik zag hem al veel werk verrichten in de ronde voor de kopman van dienst. Daar kunnen andere sprinters iets van leren.
2 april 2015 22:11
Ik zie hem ook wel top5 rijden met sterke helpers als , Greipel, Bak en Debusschere!
Wordt hopelijk echt een open en aanvallende koers met de Belgen die die hun kans ruiken met het ontbreken van Boonen & Cancellara. Roelandts, van Avermaet, Vanmarcke, Kristoff , Terpstra, Thomas, Stybar en natuurlijk Sagan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.