Jürgen Roelandts verlaat na tien jaar Lotto Soudal voor BMC
Foto: Marcel Koch
vrijdag 4 augustus 2017 om 13:45

Jürgen Roelandts verlaat na tien jaar Lotto Soudal voor BMC

Jürgen Roelandts zal in 2018 zijn wedstrijden in het tenue van BMC afwerken. De 32-jarige Belg vertrekt na tien seizoenen bij het Belgische Lotto Soudal. Dit staat te lezen op de website van de Amerikaanse formatie. Het is na Alberto Bettiol de tweede aankoop van de ploeg van manager Jim Ochowicz.

De sprintaantrekker en klassiekerspecialist zal bij BMC vooral landgenoot en kopman Greg van Avermaet ondersteunen in de voorjaarskoersen. Daarnaast wil Roelandts zich meer gaan toeleggen op het tijdrijden. “Ik voelde dat het tijd was om andere oorden op te zoeken. BMC wekte al langer mijn interesse vanwege het feit dat ze inzetten op zowel het klassieke werk als het tijdrijden. Vooral in die laatste discipline wil ik stappen maken. Mijn taak is echter voornamelijk om Greg te helpen in het voorjaar.”

Ochowicz benadrukt vooral het door de wol geverfde karakter van de voormalig Belgisch kampioen. “Jürgen is iemand met enorm veel ervaring in de klassiekers, en zal dan ook voornamelijk acteren als piloot van Greg van Avermaet. We zijn zeer blij dat we een renner van zijn kaliber hebben kunnen aantrekken.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
4 augustus 2017 13:48
geweldige aanwinst voor de ploeg rond van Avermaet natuurlijk. Prima vervanger van Oss
4 augustus 2017 14:04
Goede knecht voor Greg
4 augustus 2017 14:16
Idd een enorme aanwinst voor de klassiekersploeg bij BMC.
4 augustus 2017 14:16
Goede knecht voor Teuns
4 augustus 2017 14:22
Roelandts blijft voor mij één van de grootste mysteries van het Belgische wielrennen van de voorbije 10 jaar. Gebrek aan ruggengraat. Te weinig persoonlijkheid.
Sterk geopend met een Belgische titel, nadien nauwelijks nog spraakmakende overwinningen gehaald. Derde plaatsen in de Ronde van Vlaanderen en Milaan-San Remo, en een vijfde plek op het WK als hoogtepunten.
Maar wel iemand die zich kan wegcijferen, en dus absoluut van goudwaarde voor GVA.
4 augustus 2017 15:25
Op deze manier het verlies van Oss opvangen. Goede aankoop voor het voorjaar en ter ondersteuning van Greg.
4 augustus 2017 15:56
Hopelijk haalt Lotto, Danny Van Poppel bij SKY
6 augustus 2017 13:04
Wellicht maakt hij als schaduw topper meer kans op overwinning dan bij lotto. Beetje zoals knaven, terpstra of Devolder. Of misschien zelfs vansummeren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.