Justin Timmermans vervangt geblesseerde Stijn Steels in Parijs-Roubaix
©Cor Vos
zaterdag 13 april 2019 om 14:59

Justin Timmermans vervangt geblesseerde Stijn Steels in Parijs-Roubaix

Stijn Steels gaat morgen niet van start in Parijs-Roubaix. De 29-jarige prof van Roompot-Charles kampt met een ontsteking van een gewricht in de onderrug en wordt in de selectie vervangen door de jonge Justin Timmermans (22).

Steels vermoedt dat hij zijn blessure opliep bij een val in Nokere Koerse. “In het begin had ik geen last tijdens het fietsen, wel naast de fiets”, vertelt Steels aan WielerFlits. “Maar de laatste wedstrijden krijg ik ook ín koers steeds meer last”, vertelt de in West-Vlaanderen wonende Kempenaar.

“Een echo wees uit dat het om een ontsteking van een gewricht in de onderrug gaat. Door een zwelling van de ontsteking treedt irritatie op aan een zenuw met tintelingen én minder kracht in de benen als gevolg. Ik voel de pijn vooral als ik in het zadel zit, dus op de kasseien zou dat nog erger zijn. Een paar dagen rust in combinatie met ontstekingsremmers moet het probleem verhelpen.”

Stijn Steels, die pas sinds donderdag weet wat er exact aan de hand is, past dus voor Parijs-Roubaix. In de selectie van Roompot-Charles wordt hij vervangen door de 22-jarige Justin Timmermans.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.