Justine Ghekiere en Marthe Goossens langer in dienst van AG Insurance-Soudal
Justine Ghekiere - foto: Cor Vos
dinsdag 20 februari 2024 om 14:16

Justine Ghekiere en Marthe Goossens langer in dienst van AG Insurance-Soudal

AG Insurance-Soudal rekent ook de komende jaren op de diensten van Justine Ghekiere (27) en Marthe Goossens (21). De twee rensters hebben hun contract verlengd tot eind 2026.

De jonge Marthe Goossens was aanvankelijk actief in de BMX-sport en koerst nog niet zo lang in het peloton, maar timmert wel gestaag aan de weg. Ze reed vorig jaar al naar meerdere mooie uitslagen. Zo werd ze vice-kampioen van België op de weg, was ze goed voor brons op het BK tijdrijden, vierde in de Antwerp Port Epic en reed ze in de Thüringen Ladies Tour naar meerdere korte klasseringen.

Met haar goede prestaties heeft ze nu een contractverlenging afgedwongen. “Ik ben enorm enthousiast. Het voelt als een geweldige kans om de komende jaren deel uit te maken van deze ploeg, die meer dan een team is”, klinkt het in een persbericht. “Het is als een familie waar ik me echt thuis voel. Ik kijk ernaar uit om in deze kleuren te blijven rijden, mijzelf verder te ontwikkelen en samen te groeien.”

Goossens (rechts) met winnares Lotte Kopecky, op het podium van het BK tijdrijden – foto: Cor Vos

Net als Goossens, maakt ook Justine Ghekiere de komende jaren deel uit van de ‘AG Insurance-Soudal-familie’. Ghekiere is een echte laatbloeier, aangezien ze haar wielerloopbaan pas in 2020 startte. Ze boekte echter in korte tijd veel vooruitgang, wat in 2023 resulteerde in eindwinst in de Setmana Ciclista Valenciana, voor grote namen als Amanda Spratt, Annemiek van Vleuten en Mavi García.

Ghekiere – die op het voorbije WK in Glasgow ook een cruciale rol vervulde voor de latere wereldkampioene Lotte Kopecky – is in de wolken. “De unieke, familiale sfeer binnen de ploeg is iets waar ik enorm van geniet en wat ik echt nodig heb. Mijn focus voor dit seizoen ligt op de Waalse klassiekers en de rondes. Daarnaast ben ik erop gericht om Ashleigh (Moolman-Pasio, red.) maximaal te ondersteunen, zoals vorig jaar. Maar ik zal ook mijn eigen kansen grijpen als die zich voordoen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.