Justine Ghekiere van Plantur-Pura naar AG Insurance-NXTG
Justine Ghekiere, rechts in beeld - foto: Cor Vos
vrijdag 23 september 2022 om 12:58

Justine Ghekiere van Plantur-Pura naar AG Insurance-NXTG

Justine Ghekiere verlaat Plantur-Pura al na een seizoen. De 26-jarige renster, onlangs nog knap tweede werd in de GP de Wallonie, maakt de overstap naar AG Insurance-NXTG. Daar tekent ze voor twee seizoenen.

Ghekiere maakte in 2021 haar debuut bij een UCI-team in dienst van Bingoal Casino-Chevalmeire. Daarna verdiende ze een transfer naar Plantur-Pura, het team van de gebroeders Roodhooft. Ze wist dit jaar onder meer veertiende te worden in de Simac Ladies Tour en tiende te eindigen in de Thüringen Ladies Tour.

Recent reed ze top-10-uitslagen in A Travers les Hauts de France (negende) en de GP de Wallonie (tweede). Daarmee heeft Ghekiere een goede vorm laten zien voor het WK wielrennen in Wollongong, waar ze zaterdag debuteert namens de Belgische ploeg.

Via Zwift kwam Ghekiere terecht in het wielrennen. Daarvoor zwom ze regelmatig en speelde ze ook tennis. In 2023 is ze bij AG Insurance-NXTG een van de vier Belgische rensters, met ook Marthe Goossens, Britt Knaven and Lone Meertens.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
23 september 2022 13:45
Niet echt een verrassing. Als je de kille behandeling van haar ploegmaats zag na de GP van Wallonië waar ze duidelijk de sterkste was maar verkeerd werd gestuurd in de laatste bocht door een onhandige seingever, voelde je al dat het daar echt niet goed zat in de ploeg. Waar Brent Van Moer nog alle sympathie kreeg bij zijn wegvergissing in de Ronde van Limburg, kreeg hier de renster zelf de schuld van rensters en zelfs onopmerkzame verslaggevers. De seingever stond namelijk met het bordje in zijn verkeerde hand, de richting aangeven met een bordje 'verboden inrit' is nooit een goed idee ...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.