Kaden Groves (7e) baalt na sprintkans in Napels: “Ik koerste misschien iets té agressief”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 12 mei 2024 om 18:35

Kaden Groves (7e) baalt na sprintkans in Napels: “Ik koerste misschien iets té agressief”

Hij liet zijn ploeggenoten de hele dag op kop rijden, maar Kaden Groves slaagde er in Napels niet in om het werk van zijn teamgenoten af te ronden. De Australiër kwam na een enerverende en lastige finale in de sprint niet verder dan de zevende plaats.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Groves was na afloop dan ook behoorlijk teleurgesteld. “Het was best een lastige rit, al hadden we dit wel een beetje ingecalculeerd. Ook dat we met een vrij grote groep naar de finish zouden gaan”, keek hij met Eurosport terug op de negende etappe. “En dat terwijl het parcours zich wel leent voor een bijzonder selectieve wedstrijd.”

“In de finale ging Julian Alaphilippe er nog wel vandoor en ook Jhonatan Narváez maakte een bijzonder sterke indruk met zijn late aanval. En dan was er nog de hectische finale. Lidl-Trek wist de koers te controleren, maar uiteindelijk beschikte Olav Kooij gewoon over de snelste benen.”

Zelfkritisch 
Groves kwam er in de sprint niet echt aan te pas en dat steekt toch wel. De Australiër kijkt echter vooral in de spiegel. “Ik koerste onderweg misschien iets té agressief. Ik probeerde mee te gaan met sommige aanvallen, maar de finale was zo enorm zwaar.”

“Ik heb misschien wel te veel energie verspild. In de finale kon ik niet echt meer rekenen op hulp, maar ik besloot natuurlijk zelf om mijn ploegmaats al eerder in te zetten. En dat had zijn consequenties in de finale.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.