Kaden Groves uit voorzorg niet in Brabantse Pijl met oog op Giro d’Italia
foto: Cor Vos
dinsdag 9 april 2024 om 12:50

Kaden Groves uit voorzorg niet in Brabantse Pijl met oog op Giro d’Italia

Kaden Groves zal woensdag dan toch niet meedoen aan de Brabantse Pijl. De knieproblemen waar hij al een tijdje mee kampte zijn ‘onder controle’, schrijft Alpecin-Deceuninck op sociale media, maar de medische staf wil geen risico’s nemen in aanloop naar de Giro d’Italia (4-26 mei). Jimmy Janssens zal Groves woensdag vervangen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Zoals jullie weten, heeft Kaden wat knieproblemen gehad de laatste weken”, begint het bericht van Alpecin-Deceuninck. “Deze zijn onder controle, maar onze medische staf wil geen enkel risico nemen met betrekking tot zijn deelname aan de Giro d’Italia van volgende maand.”

Prepatellaire frictiesyndroom
De 25-jarige Groves begon zijn seizoen met de UAE Tour en Parijs-Nice, maar de rappe man moest de ‘Koers naar de Zon’ vroegtijdig verlaten. De Australiër had last van het prepatellaire frictiesyndroom, het meest frequente wrijvingsprobleem van de knie bij wielrenners, nadat hij eerder op training zijn knie tegen zijn stuur had gestoten. Groves mocht zijn fiets vervolgens zes dagen niet aanraken en moest zo passen voor onder meer de Ronde van Catalonië.

Groves maakte zijn rentree op 30 maart in de Volta NXT Classic. Hij startte als titelverdediger in de Limburgse eendaagse, maar reed de wedstrijd (die gewonnen werd door zijn ploeggenoot Timo Kielich) niet uit. Afgelopen woensdag finishte hij wel in de Scheldeprijs. Hij kwam daar als 107de over de streep.

Giro d’Italia 
Groves zal als een van de speerpunten van Alpecin-Deceuninck naar de Giro d’Italia gaan. De sprinter wist vorig jaar één rit te winnen in de Ronde van Italië: in Salerno klopte hij Jonathan Milan en Mads Pedersen. In het najaar schreef Groves ook drie etappes in de Ronde van Spanje op zijn naam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.