Kaden Groves wint openingsrit Triptyque des Monts et Châteaux

vrijdag 5 april 2019 om 17:33
Kaden Groves wint openingsrit Triptyque des Monts et Châteaux

foto: Cor Vos

Kaden Groves heeft de openingsetappe gewonnen van Le Triptyque des Monts et Châteaux. In Chièvres was de Australiër van SEG Racing Academy na 147,1 kilometer de snelste in de sprint. Jake Stewart en Ian Garrison completeerden de top-3. Groves is tevens de eerste leider.

Liam Slock was de eerste aanvaller van de dag en hij zag even later James Fouché en Thomas Denis aansluiten. De drie vluchters werkten goed samen en wisten spoedig hun voorsprong uit te breiden naar vierenhalve minuut. Hun maximale voorsprong zou half koers ruim zes minuten bedragen. Maar daarna begon het pak de tijdsverschillen langzaamaan terug te brengen.

Meerdere ploegen hadden duidelijk hun zinnen gezet op deze openingsrit en op twintig kilometer van de streep werd de kopgroep dan ook bijgehaald. In de lastige slotfase brak het peloton, maar Kaden Groves bevond zich aan de juiste zijde van de breuk. De Australiër spurtte naar de ritzege en pakte tevens de eerste leiderstrui.

Morgen wacht de renners ’s ochtends eerst een individuele tijdrit in Celles (11,4 km) en ’s middags een rit in lijn (112,7 km) van Wodecq naar Celles. De meerdaagse rittenkoers door België duurt tot en met zondag. De vorige twee jaar wist Jasper Philipsen de eindzege voor zich op te eisen. Sinds deze winter rijdt de 21-jarige renner voor UAE-Team Emirates.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.