Kaptheijns krijgt Europese titel toegewezen
foto: Marcel Koch
woensdag 7 september 2016 om 12:42

Kaptheijns krijgt Europese titel toegewezen

Maud Kaptheijns mag zich de nieuwe Europees kampioenen veldrijden noemen bij de beloftes. In november 2015 werd ze nog geklopt door Femke Van den Driessche, maar die moet haar titel inleveren nadat ze tijdens het WK betrapt werd op mechanische doping.

Hoogtepunt
De veldrijdster van de nieuwe Stalaert-Verona-ploeg is blij dat ze toch het goud en de blauwe trui met gele sterretje krijgt toegestuurd. “Natuurlijk hebben veel mensen mij al gefeliciteerd en gezegd dat ik de eigenlijke kampioene ben, maar een dergelijk bevestigend bericht kan toch het best van de Europese bond komen”, valt er te lezen in een persbericht van de KNWU. ‘Daarmee is het officieel geworden. Ik ben trots op het behalen van de Europese titel, ik beschouw dat als het hoogtepunt van mijn loopbaan tot nog toe. Dit is een prijs die voor altijd achter mijn naam blijft staan en waar ik later met trots op terug kan kijken.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
7 september 2016 12:49
Femke is toch NA het EK in opspraak geraakt? Dit doen ze toch bij wegwielrenners ook niet? Vanaf het moment datje betrapt wordt gaan ze dan de uitslagen schrappen. Ik vind dat er in het geval Femke veel te hard een daad wordt gesteld omdat het slechts een vrij weerloos meisje is. Mocht een Cancellara destijds werkelijk betrapt zijn in Vlaanderen had hij nooit zo hard gestraft geweest.
7 september 2016 12:51
Zal wel een groot feest zijn bij Kaptheijns thuis...
7 september 2016 13:01
@Frits: Ik moet je hier toch echt ongelijk geven. Als Cancellara betrapt was, was hij compleet uitgekotst door de gehele wielerwereld.
7 september 2016 13:01
Ik snap inderdaad niet hoe ze Femke met terugwerkende kracht hebben kunnen schorsen. Lijkt mij dat, dat bij een rechtszaak nooit zal blijven staan. Schorsing vanaf moment dat ze betrapt is, OK (die zes jaar en de boete valt dan weer over te discusieren). Je zou bijna denken dat de UCI Femke uit alle geschiedenisboeken wil hebben. Dan kunnen ze over 5 jaar tenminste met een strak gezicht zeggen dat ze nog nooit van mechaniche doping hebben gehoord...
7 september 2016 13:24
@Rode Lantaarn Zou kunnen, maar ik denk van niet. Net als al die anderen die na hun schorsing weer teruggekomen zijn. Kijk hoe populair renners als Valverde, Contador en Schleck nog altijd zijn. Terwijl beiden gewoon bewezen gebruikers zijn en misschien nog wel gebruiken. Mensen krijgen altijd een tweede kans. Hoezeer ze op het moment zelf ook uitgekotst zijn.
7 september 2016 13:32
Misschien hebben ze de beelden van het EK terug gekeken en Femke op enkele hellinkjes ineens zien versnellen ofzo? Weten wij veel...
7 september 2016 13:35
Dus de titel gaat van een motorcoureur naar een Semenya. Maakt dan weinig verschil.
7 september 2016 14:00
Leuke foto van Maud! Zal ze blij mee zijn !
7 september 2016 15:01
Ze mogen blij zijn bij de UCI dat de familie Van den Driessche geen geld heeft voor een deftige advocaat. Het zou niet zo eenvodig geweest zijn als nu.
8 september 2016 09:10
@ChefSpijker Schandalige reactie, schaam je!
8 september 2016 09:23
Femke was al verdacht vanaf Ronse; voor het EK.
17 december 2016 12:00
mijn felicitaties aan kaptheijns.
even afgezien of femke voor of na die tijd is betrapt, heeft bekend of ontkent.
femke is een jong mesje van 19 jaar. alhoewel zij mee deed aan de wedstrijd, en dus geschorst werd, is het te groot voor zo'n jong meisje.
er is mijns inziens ook geen affaire 'femke van der Driesschen'.
maar een affaire 'papa van der Driesschen'. voor hoelang is die geschorst?
als de uci femke uit de geschiedenis wil bannen, moeten we haar niet op deze negatieve manier levend proberen te houden.......
17 december 2016 12:03
jammer dat renners met een doping verleden door het publiek zo makkelijk vergeven wordt.
dus ook door de ASO en UCI. als de liefhebbers helden wil kunnen ze die krijgen.ook al fietst valverde na zijn dopingtijd harder dan met doping.....
dan heb ik liever een frank schleck of thomas dekker. zij waren eerlijker en zonder doping nog maar een schim van voor die tijd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.