Karaoke met Wout van Aert! Belg bereidt zich met lyrics in het hoofd voor op start van zijn wegseizoen
foto: Cor Vos
zaterdag 10 februari 2024 om 12:24

Karaoke met Wout van Aert! Belg bereidt zich met lyrics in het hoofd voor op start van zijn wegseizoen

Deze zondag begint Wout van Aert aan zijn wegseizoen met de Clasica de Almeria. Van Aert vertoeft op Mallorca en is een trouwe gebruiker van Strava. Hierop post hij al zijn trainingen en kunnen fans een kijkje nemen in het schema van één van de beste renners ter wereld. De laatste tijd zijn deze posts iets joliger dan normaal. De posts worden ingeleid met songteksten van Nederlandse en Belgische artiesten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is een beetje uit de hand gelopen”, vertelde Van Aert in gesprek met Sporza. “Ik maak er al langer een sport van om trainingen een bijzondere naam te geven. Bij onze eerste training waren we Kvraagetaan van Fixkes aan het zingen. Dat was blijven hangen en vaak gebruik ik dan zoiets voor de titels op Strava.” Van Aert traint samen met Julien Vermote en Tiesj Benoot op Mallorca.

“Toen kwam ik op het idee om alle trainingen op Mallorca als titel een zin uit een Nederlandstalig lied te geven. Het is wel een uitdaging geworden”, lacht Van Aert. “Als ik leuke woorden zie of mooie rijmen, zoals Sam Gooris onnavolgbaar kan, dan vind ik dat fantastisch.” Op de Strava van de Belgische topper is het iedere dag dus de vraag: welk lied is het deze keer?

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.