Karel Vacek, Alexander Vlasov, Joni Brandao, Eri Yonamine
foto: Sirotti
donderdag 4 oktober 2018 om 18:58

Karel Vacek, Alexander Vlasov, Joni Brandao, Eri Yonamine

Wielerflits Kort Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Karel Vacek trekt naar Hagens Berman Axeon

Hagens Berman Axeon heeft opnieuw een groeibriljant weten aan te trekken. De 18-jarige Tsjech Karel Vacek heeft namelijk een contract getekend bij de Amerikaanse opleidingsploeg. Vacek wist dit seizoen als junior meerdere fraaie overwinningen te boeken, en zelfs driemaal de onverslaanbaar geachte Remco Evenepoel te verslaan.

Zo won hij de Trofeo Citta di Loano en etappes in de hoog aangeschreven Vredeskoers en de Giro della Lunigiana. Daarnaast kroonde hij zich tot nationaal kampioen tegen de klok. Op het voorbije WK in Innsbruck eindigde hij als twaalfde in de wegrit, nadat hij krampen kreeg in de finale.

Rondetalent Alexander Vlasov blijft bij Gazprom-RusVelo

Een winnaar van de Giro d’Italia U23 heeft normaal gesproken de ploegen voor het uitkiezen, maar Alexander Vlasov blijft Gazprom-RusVelo ‘gewoon’ trouw. De 22-jarige klimmer heeft zijn contract bij de ProContinentale ploeg verlengd tot en met 2020. Vlasov – die eveneens een uitstekende Tour de l’Avenir (4e) reed – is bezig aan zijn eerste seizoen bij Gazprom-RusVelo.

Efapel sluit Joni Brandão weer in de armen

Joni Brandão keert terug naar het oude nest. De 28-jarige Portugees heeft namelijk een akkoord gesloten met de continentale ploeg Efapel. De klimmer reed tussen 2013 en 2016 al voor het team, waarna hij de overstap maakte naar Sporting-Tavira.

Bij de concurrent kwam hij echter op een zijspoor terecht, volgens het management vanwege klinische redenen. Brandão nam dit seizoen sportieve revanche door tweede te worden in de Volta a Portugal, achter Raul Alarcon. Nu volgt er dus een terugkeer naar Efapel.

Eri Yonamine naar Alé Cipollini

Tot slot nog een transfernieuwtje uit het vrouwenpeloton. De Japanse Eri Yonamine verkast namelijk van het verdwijnende Wiggle-High5 naar het Italiaanse Alé Cipollini. De 27-jarige Japanse reed dit jaar de Giro Rosa, die ze als 49e wist af te sluiten. Daarnaast was ze actief op het WK in Innsbruck. Yonamine eindigde als 29e in de individuele tijdrit, terwijl ze in de wegrit naar een 79e plaats reed.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.