Fraile, Vliegen, Bjerg, Karnemelkbeekstraat
Krijgen we weer een natte en koude La Primavera, zoals in 2013? - foto: Sirotti
donderdag 15 maart 2018 om 20:00

Fraile, Vliegen, Bjerg, Karnemelkbeekstraat

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over een naamswijziging in de E3 Harelbeke en de weersvoorspellingen voor Milaan-San Remo.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Karnemelkbeekstraat verandert voor even van naam

De organisatoren van de E3 Harelbeke hebben de Karnemelkbeekstraat (1530m aan 4,9%, max. 7,3%) omgedoopt. De helling in Ronse heet vanaf heden de E3col, in de volksmond dan. “We zijn de enige wedstrijd die de helling aandoet. Dit jaar is het de vijfde maal dat we er over rijden en we zien dat de helling een beslissing rol gekregen heeft”, zegt de organisatie tegen Het Nieuwsblad. PR-man Dieter Verhaeghe zegt dat men officieel een aanvraag gaat doen om de helling zo te noemen.


Natte Milaan-San Remo op komst

Veel regen. Dat staat de renners te wachten tijdens Milaan-San Remo. Volgens Buienradar gaat het zaterdag om bijna 15 millimeter aan neerslag. Met een temperatuur van dertien graden en een windkracht van drie op de schaal van Beaufort zal het voor het peloton een oncomfortabele editie van La Primavera worden.


Modolo voert EF Education First-Drapac aan

De ploeg van Jonathan Vaughters mikt zaterdag in Milaan-San Remo op Sacha Modolo. De Italiaanse spurter van EF Education First-Drapac zegt dat de eerste monumentale klassieker van het jaar voor hem en voor Italianen ‘alles betekent’. Modolo debuteerde in 2010 met een knappe vierde plaats. Daarna wist hij nog twee keer bij de beste tien te rijden, maar het podium zat er voor hem niet in. Matti Breschel, Simon Clarke, Mitch Docker, Sebastian Langeveld, Dan McLay en Taylor Phinney zullen Modolo ondersteunen.


Omar Fraile mist Milaan-San Remo

Astana kan in La Primavera niet beschikken over Omar Fraile. De Spanjaard, die in de slotrit van Parijs-Nice nog tweede werd achter zijn landgenoot David De la Cruz, is namelijk ziek. Niet geheel onlogisch na het barre weer in de Franse rittenkoers. De Noor Truls Korsæth zal Fraile vervangen. Binnen de ploeg zal Korsæth een ondersteunende rol hebben voor de vele kanshebbers die Astana in de gelederen heeft: Michael Valgren, Alexey Lutsenko en Luis Léon Sánchez moeten aanvallen, terwijl Magnus Cort kan wachten op de spurt.


Canola krijgt vertrouwen van Nippo-Vini Fantini

Bij het ProContinentale Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini rekenen ze tijdens Milaan-San Remo op Marco Canola. De 29-jarige Italiaan krijgt het kopmanschap ten koste van Juan José Lobato, die in het verleden al eens vierde werd. De Spanjaard – die in januari ontslagen werd bij LottoNL-Jumbo na het slaapmiddelenincident – moet samen met Ivan Santaromita en Simone Ponzi zorgen voor een ervaren basis waarop Canola kan terugvallen.


Vliegen breekt middenhandsbeentje na aanrijding

Loïc Vliegen moet een aantal weken aan de kant van de weg blijven staan. De 24-jarige Belg van BMC heeft zijn scafoïde in zijn linkerhand gebroken bij een ongeluk na afloop van Nokere Koerse, waar hij als elfde eindigde. “Toen Vliegen terugfietste van de antidopingcontrole kwam er plots een onvoorzichtige chauffeur uit de file gereden”, legt ploegleider Klaas Lodewyck uit bij Sporza. “Vliegen kon de auto niet meer ontwijken en sloeg hard tegen het asfalt. Uit medisch onderzoek blijkt dat hij daarbij een breuk aan de linkerscafoïde opliep. De medische staf zal kijken of een heelkundige ingreep nodig is, maar de revalidatie zal sowieso veel tijd in beslag nemen.”


Bjerg breekt hand in Nokere Koerse

Nadat afgelopen zondag live bij WielerFlits te zien was dat toptalent Mikkel Bjerg de Dorpenomloop Rucphen op zijn naam schreef, moet de 19-jarige Deen nu een tijdje toekijken. De wereldkampioen tijdrijden bij de beloften kwam in de slotfase van Nokere Koerse ten val. In het ziekenhuis werd naderhand een gebroken rechterhand vastgesteld. Bjerg hoeft niet onder het mes, maar het zal vier tot zes weken duren vooraleer hij weer in competitie treedt. Of hij zijn Holland Cup-leiderstrui in de Arno Wallaard Memorial op 21 april kan verdedigen, is daarom nog maar zeer de vraag.

foto: Marcel Koch

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
15 maart 2018 20:12
Sneu voor Vliegen. Volgens Sporza mist die de heuvelklassiekers waar die zeker had kunnen vlammen
15 maart 2018 20:19
Karnemelkbeekstraat...Niets meer aan doen, prachtig Vlaams. E3col..hoe verzin je het.
15 maart 2018 20:23
Karnemelkbeekstraat. Een van de mooiste straatnamen in het voorjaar...
15 maart 2018 20:23
ten faveure, klinkt niet echt..
15 maart 2018 20:24
Sanremo dus nat zonder echt noemenswaardige wind.
15 maart 2018 20:48
Youri, lees je stukje over Vliegen nog even terug. Inclusief de afwijkende kop.
15 maart 2018 20:55
E3col in de mond van de organisatie, ja. Nog nooit in de volksmond gehoord.
15 maart 2018 20:55
Vorige week de week van de bronchitis, deze week de week van de gebroken handjes.
15 maart 2018 21:39
wellens wint milaan san remo (als hij mee doet)
15 maart 2018 21:47
"De E3col" hebbe ze die verzonnen op knutselmaandag? Arghh wie vraagt hier om? Blijf toch van die mooie naam af.

De hele dag regen in Sanremo? Mooi zo. Dat halveert het aantal potentiële winnaars. Van 175 naar 90.
15 maart 2018 21:48
E3col, wat een aanfluiting. Dat ding heet al Kraai, Karnemelkbeekstraat, Rue du Lait Battu en zelfs Rue Karnemelkbeek halverwege. Daar kon naast 4 mooie namen nog wel een lelijke flutnaam bij. En dan ook nog indirect vernoemen naar een snelweg. Pffff.
15 maart 2018 21:57
Dat hele E3 gedoe is toch sowieso van een nagenoeg ongeevenaarde verschrikkelijkheid ? Samenvoegen met DDV en ook meteen zo noemen graag.
15 maart 2018 21:58
@sambalbij
In centimeters? Bovenste helft of onderste helft?
15 maart 2018 22:47
Uhm die Karnemelkbeek heeft al een prachtige bijnaam: De Helling van Kraai!
16 maart 2018 09:00
Lait battu, woensdag nog opgereden, laat het ajb zo. Mooie helling, mooie naam.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.