zaterdag 15 juni 2024 om 07:45

Kasper Asgreen hoopt op nieuwe Tourselectie: “Hard gewerkt om Remco te kunnen ondersteunen”

Video Kasper Asgreen krijgt in de Baloise Belgium Tour een kans van Patrick Lefevere om te bewijzen dat hij in de Tourploeg van Soudal Quick-Step thuishoort. De meeste renners die Remco Evenepoel zullen ondersteunen, werken klimmersrondes als het Critérium du Dauphiné of de Ronde van Zwitserland af, maar Asgreen kiest voor het terrein dat hem het beste ligt. Dat legt de Deen uit voor de camera van WielerFlits na afloop van de eerste etappe.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen en E3 Saxo Classic heeft ook wel iets te bewijzen, want in de voorjaarsklassiekers bleef hij relatief onzichtbaar. “Maar dat speelt nu geen rol meer. Een slechter klassiek seizoen of niet, het is altijd belangrijk om goede resultaten te rijden in wedstrijden als deze. Uiteindelijk is dat toch waarom wij koersen? Als je een topatleet wil zijn, moet je competitief ingesteld zijn. Voor iedere renner is het belangrijk om zoveel mogelijk goede resultaten te rijden, dus ook voor mij.”

In de tijdrit begon Asgreen relatief goed met een zesde plaats, op veertien seconden van leider Søren Wærenskjold. “Het was een heel snelle tijdrit. Het was mijn bedoeling om het verschil te maken bij het uitrijden van Beringen. Daar ging het wat bergop. Je was meestal wel goed beschermd voor de wind, maar toch voelde je die en in het deel uit Beringen was er meer wind op kop. Het was zwaar, vanaf het keerpunt was ik snel weer aan de finish. Ik heb de voorbije weken hard op die tijdrit gewerkt, omdat ik mijn Deense trui wil verlengen op het kampioenschap.”

Asgreen werkte een verdienstelijke tijdrit af – foto: Cor Vos

“Maar ook het algemeen klassement in de Baloise Belgium Tour kan een doel worden”, zegt Asgreen. “Ik probeer het goed te doen deze week. Het hoofddoel van de ronde zijn de sprints met Tim (Merlier, red.), maar ik mag zien wat ik kan doen in het klassement. De tijdrit was in dat opzicht belangrijk, maar de rit van zaterdag in Durbuy is cruciaal. Als je iets verder staat in het klassement staat, geeft je dat juist de ruimte om aan te vallen. Dat is zeker geen nadeel.”

Tour de France-selectie
Ook vorig seizoen vielen de klassiekers tegen voor Asgreen, maar toen pakte hij – in een aanvallersrol – wel sterk uit in de slotweek van de Tour. Asgreen bleef het peloton voor in de 18e etappe en deed een dag later bijna zijn kunstje nog eens over in een sprint-à-deux tegen Matej Mohoric. “Ik hoop dat ik er opnieuw bij ben. Ik heb hard gewerkt in de laatste maanden, sinds de klassiekers ben ik ermee bezig. Normaal wordt de selectie gemaakt in de komende weken, nadat de Ronde van Zwitserland en de Belgium Tour gereden zijn. Fingers crossed.”

De focus van de ploeg zal liggen op Remco Evenepoel in de bergen, maar Asgreen gelooft dat hij zijn plaats heeft. “Het is niet gemakkelijk om in de selectie te geraken, want we hebben veel goede renners in de ploeg. Iedereen wil daar natuurlijk graag bij zijn. Ik ben natuurlijk geen klimmer, maar ik kan Remco wel ondersteunen. Ik word niet de laatste man op de grote bergen, maar ik denk dat ik van dienst kan zijn in de snelle ritten. Daar kan ik hem uit de wind en de problemen houden, en hem naar de grote klimmen leiden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.