Asgreen klopt Stuyven in Deutschland Tour
foto: Bas Czerwinski/Getty Images
zaterdag 31 augustus 2019 om 17:45

Asgreen klopt Stuyven in Deutschland Tour

Kasper Asgreen heeft de derde etappe in de Deutschland Tour op zijn naam geschreven. De Deen van Deceuninck-Quick-Step klopte na een 189 kilometer lange etappe tussen Göttingen en Eisenach Jasper Stuyven in een sprint-a-deux.

Alaphilippe op avontuur
De rit door de zuidelijke deelstaten Nedersaksen en Thüringen werd gekleurd door een vlucht van drie. Julian Alaphilippe (Deceunick-Quick-Step), Mads Pedersen (Trek-Segafredo) en de Duitser Mika Heming (Dauner D&DQ-Akkon) kregen de zegen van het peloton en reden een voorsprong van meer dan 7,5 minuut bij elkaar.

Toch zouden zij het niet tot het einde volhouden. Na 150 kilometer in de aanval te hebben gereden, werden zij ingerekend door het peloton. In de slotfasse zorgden twee beklimmingen voor een schifting. Klassementsleider Kristoff verloor de aansluiting met de eerste groep.

Sprint met twee
Op een versnelling van Stuyven in de finale volgde een reactie van Asgreen. De twee bleven voorop en zouden gaan sprinten om de dagzege. In een sprint-a-deux bleek Asgreen de sterkste van de twee. Hij bezorgt zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step daarmee de 58e overwinning van dit seizoen.

Stuyven kreeg na afloop als troostprijs de leiderstrui uitgereikt. Morgen wordt de slotrit verreden, een 159,5 kilometer lange etappe tussen Eisenach en Erfurt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.