Kasper Asgreen over Mathieu van der Poel: “Ik schrijf hem zeker niet af”
foto: Cor Vos
woensdag 9 maart 2022 om 09:38

Kasper Asgreen over Mathieu van der Poel: “Ik schrijf hem zeker niet af”

Kasper Asgreen houdt rekening met een sterke Mathieu van der Poel de komende periode. Ondanks de door blessures verstoorde voorbereiding van Van der Poel, acht de Deen het mogelijk dat de Nederlander vooraan mee zal doen in de grote voorjaarklassiekers van 2022. “Ik schrijf hem zeker niet af”, zegt Asgreen in gesprek met wielerkrant.be.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het zou fout zijn om dat te doen”, vervolgt de winnaar van de laatste Ronde van Vlaanderen, die destijds Van der Poel klopte in een sprint-a-deux. “Zolang hij zelf niet aankondigt dat hij de klassiekers niet rijdt, hou ik met hem rekening. Als hij erbij is, zal hij ook kunnen meedoen voor de prijzen.”

“Een buitengewoon fysiek talent”
Van der Poel kwam in 2022 nog niet in actie als gevolg van rugproblemen. Wel is hij al enkele weken aan het trainen in Spanje. “Mathieu heeft problemen gekend met de rug, maar je kan niet uitsluiten dat hij sterker kan terugkomen. Hij is een buitengewoon fysiek talent. Iedereen gaat er van uit dat hij op tijd herstelt en sterker dan voordien terugkeert”, aldus Asgreen.

Zelf begint Asgreen steeds beter op stoom te raken. Zijn seizoensbegin was moeilijk vanwege een coronabesmetting, maar inmiddels lijkt zijn conditie weer op punt te zijn. Afgelopen weekend werd de renner van Quick-Step Alpha Vinyl derde in Strade Bianche en enkele dagen later eindigde hij als vierde in de openingstijdrit van Tirreno-Adriatico.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.