Katie Compton kopvrouw in Amerikaanse selectie WK veldrijden
woensdag 23 januari 2019 om 16:00

Katie Compton kopvrouw in Amerikaanse selectie WK veldrijden

Katie Compton voert de Amerikaanse selectie aan tijdens het WK veldrijden in het Deense Bogense. De Amerikaanse wielerbond maakte vandaag bekend welke renners worden afgevaardigd naar de wereldkampioenschappen. Compton was vorig jaar de runner-up, toen de mondiale titelstrijd plaatsvond in het Nederlandse Valkenburg.

Compton moest in 2018 de titel laten aan Sanne Cant na een boeiende tweestrijd. Ze reed in de slotronde nog een tiental seconden weg bij de Belgische, die dankzij een sterke technische zone weer kon aansluiten. Vlak voor de lastigste afdaling van het parcours ging de Belgische op en over Compton, die vervolgens een foutje maakte. Daarmee was de strijd beslist.

“Ik ben blij en vereerd dat ik ook in 2019 geselecteerd ben voor het WK”, reageerde Compton. “Het WK is altijd een heel bijzonder evenement en ik kijk ernaar uit om de Verenigde Staten weer te vertegenwoordigen. Ik ga zo hard mogelijk rijden en mijn best doen een goed resultaat te behalen.”

Mannen
Ook de selectie bij de mannen is bekend. Tobin Ortenblad en Jamey Driscoll hadden zich beiden gekwalificeerd voor het WK, maar moesten afhaken door blessures. Jack Kisseberth kwalificeerde zich eveneens, maar besloot zijn plek niet in te nemen. Het WK veldrijden in Bogense wordt gehouden in het weekend van 2 en 3 februari.

Selecties flag-us Verenigde Staten voor WK veldrijden flag-dk Bogense

Selectie elite-mannen
flag-us Curtis White
flag-us Kerry Werner
flag-us Stephen Hyde
flag-us Anthony Clark
flag-us Cody Kaiser

Selectie elite-vrouwen
flag-us Kaitie Keough
flag-us Katie Compton
flag-us Ellen Noble
flag-us Samantha Runnels
flag-us Elle Anderson
flag-us Rebecca Fahringer

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.