Katie Compton soleert naar overwinning in Leuven
foto: Marcel Koch
zaterdag 18 februari 2017 om 14:25

Katie Compton soleert naar overwinning in Leuven

Katie Compton heeft voor het eerst sinds 2014 weer eens een Europese cross gewonnen. De 38-jarige Amerikaans kampioene was vandaag de beste in de Soudal Classic in Leuven.

De beste start was vandaag, zoals zo vaak, voor Ellen Van Loy. Ook Compton kende een goed begin. De twee kwamen na één rondje samen over de streep. Sophie de Boer volgde toen nog op vier seconden, maar de Nederlandse had het gat snel gedicht.

Wat volgde was een strijd tussen drie vrouwen. Op twee en een halve ronde van het einde werd die strijd beslist. Compton reed toen op een heuveltje weg van de rest. Van Loy moest hier te voet en blokkeerde zo de weg voor De Boer.

Compton kreeg op deze manier een mooi gat. De Amerikaanse reed vervolgens steeds verder weg. Het was al snel duidelijk dat zij zou winnen. De Boer moest genoegen nemen met plaats twee. De Nederlandse reed in de slotronde weg van Van Loy.

Uitslag Soudal Classic in Leuven
1. flag-us Katie Compton
2. flag-nl Sophie de Boer
3. flag-be Ellen van Loy
4. flag-be Alicia Franck
5. flag-be Loes Sels

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
18 februari 2017 14:29
Mooi. Ze laat gewoon zien nog altijd een topper te zijn. Technisch een perfecte wedstrijd gereden en gewoon de vrouw met de meeste power.

En volgend jaar gaan we haar nog meer zien in Europa!
19 februari 2017 00:23
Geen woord over Sanne Cant, de wereldkampioene . Was ze erbij? Had ze een off-day? of vond WF het journalistiek niet verantwoord om een paar zinnen aan Sanne te wijden ?
19 februari 2017 09:40
@sooike wordt er overal ook geschreven waar Peter Sagan, Amalie Dideriksen en Wout van Aert waren? Nee.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.