Katusha-Alpecin kijkt naar versterkingen rond klassiekerkopman Politt
maandag 15 april 2019 om 17:24

Katusha-Alpecin kijkt naar versterkingen rond klassiekerkopman Politt

Katusha-Alpecin gaat zich oriënteren op een brede klassiekerploeg rond Nils Politt. De Duitser werd dit weekend knap tweede in Parijs-Roubaix en dat smaakt naar meer bij ploegleider Dirk Demol. “Als ik er één of twee bij kan hebben in de toekomst zal dat geweldig zijn. Ik ga daar naar kijken”, zegt hij tegen Cyclingnews.

Het contract van Politt (25) bij de Zwitserse formatie loopt nog tot het einde van 2020. Dit voorjaar bevestigde hij zijn status. “Hij was tweede in de tijdrit van Parijs-Nice, hij kan sprinten en hij kan een lead out doen. Het zijn alleen de hoge bergen die niet geschikt voor hem zijn”, beschrijft Demol zijn pupil.

“Ik wist voor dit seizoen dat we goede renners hadden en toprenners, maar als je het voorjaar ziet, dan zijn we zesde geworden in Harelbeke, vijfde in de Ronde van Vlaanderen, tweede in Roubaix en de tiende in Gent-Wevelgem. We deden mee en dat maakt mij blij”, aldus Demol, die Politt al als belofte in de gaten had. “Je kan echt met hem samenwerken. Hij behoort tot een oudere generatie. Hij zeurt niet, werkt hard en gaat gewoon.”

Na de podiumplek in Roubaix worden nu al de ogen gericht op volgend jaar. “We zijn aan het bouwen en we hebben een jonge ploeg. We kunnen nog groeien en hebben hiervan geleerd. Het is veelbelovend”, vindt de Belgische ploegleider.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.